Branschnyheter

YstaMaskiner AB presenterar två nya modeller av sopvalsar med en arbetsbredd på 3,0 m och 3,5 m

22 feb 2019

YstaMaskiner AB presenterar inför 2019 två nya modeller av sopvalsar med en arbetsbredd på 3,0 m och 3,5 m för frontlastare, teleskoplastare och lastmaskin.Sopvals YSTA SV 300 och 350 kompletterar därmed YstaMaskiners breda sortiment ytterligare av sopvalsar utan uppsamlingsbox.

Läs mer...

Albert Heijn-transportörerna Simon Loos och Peter Appel Transport är redo att använda ellastbilar från DAF för leveranser till stormarknader.

DAF hjälper stormarknadsjätten Jardin Albert Heijn elektrifiera transportverksamheten

21 feb 2019

DAF Trucks hjälper den nederländska stormarknadskedjan Albert Heijn att leverera elektriskt till sina butiker. De har överlämnat de första ellastbilarna till Albert Heijn-transportörerna Simon Loos och Peter Appel Transport. Det är början på ett långsiktigt test där tre ellastbilar och två pluginhybridlastbilar ingår. De sistnämnda är de första i Europa.

Läs mer...

Svevia utför väg- mark och betongarbeten för den nya vindkraftparken i Falukommun. Foto: Annika Enström  

Svevia bygger för vindkraft i Dalarna

21 feb 2019

Nio nya vindkraftverk ska etableras i Falukommun. Svevia ska på uppdrag av EnviksbergetsVindkraftpark AB utföra tillhörande markarbeten och gjuta vindkraftverkens betongfundament.

Läs mer...

Engcon serietillverkar löstagbar grip för sin största tiltrotator – gör grävmaskinen ännu effektivare

21 feb 2019

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner 1,5-33 ton, är sedan en tid ensamma om en unik typ av grip-kassett. Med ett enkelt handgrepp, utan skruvning eller manuell koppling av hydraulik kan föraren av grävmaskinen montera alternativt ta av grip-kassetten på mindre än en minut.

Läs mer...

Den eldrivna sopbilen överlämnas till Renovas miljöarbetare som ska köra den.  

Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator

21 feb 2019

Tystare och inga avgaser – det är några av fördelarna med den nyutvecklade elsopbilen som idag lämnas över till Renova. Bilen är ett resultat av ett samarbete mellan Renova, Kretslopp och Vatten inom Göteborgs Stad och Volvo Lastvagnar.

Läs mer...

Mitsubishi ASX 2020

Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i Genève

18 feb 2019

Mitsubishi Motors kommer att premiärvisa 2020 års ASX på bilsalongen i Genève den 5–17 mars. Sedan modellen lanserades 2009, har ASX sålts i cirka 1,32 miljoner exemplar i ungefär 90 länder. De största marknaderna är Nordamerika, Europa, Australien och Kina. ASX är för närvarande Mitsubishi Motors tredje bäst säljande modell och därmed en av nycklarna till Mitsubishis globala strategi.

Läs mer...

Cat C13B: Ny EU steg V-motor från Caterpillar blir starkare, snålare och mindre

14 feb 2019

Pon Power presenterar Caterpillars nya uppgraderade dieselmotor C13B. Motorn riktar sig till maskinbyggare och är särskilt lämpad för mobila stenkrossar, borriggar, materialhanterare och andra typer av maskiner inom entreprenad, jordbruk, skogsbruk och industri.

Läs mer...

engcon QSM

Engcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleverans – gör tiltrotatorn lättare, mer servicevänlig och tillåter högre flöden

13 feb 2019

Våren 2018 visade Engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer, upp en unik modulkonstruktion där det automatiska oljekopplingssystemet EC-Oil och hydraulanslutningar för gripkasetten GRD samt sopvalsen SWD kan eftermonteras helt utan slangar. Nu meddelar Engcon att de är redo att övergå från prototyp och förseriestadiet till serietillverkning.

Läs mer...

Därför är bygg- och anläggning ett bra val

13 feb 2019

Företag i bygg- och anläggningsbranschen har svårt att rekrytera nya medarbetare med rätt kompetens. Nu närmar sig gymnasievalet och den som väljer bygg- och anläggning har goda möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden. Det är lätt att få jobb och man kan se fram emot en hög snittinkomst efter avslutad gymnasieutbildning.

Läs mer...

Norrlandsvagnar får historisk order på 21 mkr från Ramirent

13 feb 2019

Norrlandsvagnar har sedan årsskiftet 18/19 haft en stark orderingång från både större och mindre kunder. Bl.a. har företaget erhållit en historiskt stor order på den svenska marknaden från Ramirent, på drygt 21 mkr, med leveranser under första halvan av 2019.

Läs mer...

Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektorn

13 feb 2019

Byggsektorns parter har tillsammans med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tecknat en ny nationell överenskommelse för kompetensförsörjning inom byggbranschen. Samarbetet ökar möjligheterna för nyanlända, funktionsnedsatta och långtidsarbetslösa att få jobb inom byggsektorn.

Läs mer...

Keestrack premiärvisar käftkrossen B7e på årets Bauma. Den kraftfulla 70-tonnaren är en fullhybrid med avtagbart motorpaket

Keestrack visar bredd och hybridteknik på Bauma

12 feb 2019

Keestrack presenterar delar av sitt utbud av larvburna kross- och sorterverk och blir en riktig tungviktare på årets Bauma. Konkrossen H6e och käftkrossen B7e är två av flaggskeppen, högintressanta för den svenska marknaden. Det finns också plats för en riktig solskenshistoria: Stackläggaren S5e Solar, som hämtar kraften från påmonterade solpaneler.

Läs mer...

Magnus Ramkvist, ny Försäljningschef för region Nord på MAN Truck & Bus Sverige

MAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen

08 feb 2019

Magnus Ramkvist, lastbilssäljare i Örebro, har den 1 februari 2019 utsetts till ny Försäljningschef för region nord på MAN Truck & Bus Sverige AB. Magnus har mycket gedigen kompetens och erfarenhet efter över 30 år som verksam inom transportbranschen.

Läs mer...

Gamla skogsmaskiner allt hetare – unik topplista med äldre skotare  

08 feb 2019

Bristen på nya och bättre begagnade skotare gör att intresset ökar för lite äldre maskiner. Skogsforum har gått igenom samtliga registrerade skotare i årsmodellerna 1967-2008 och har sammanställt ”skotarklassikernas topplista”. Listan har sedan jämförts med hur frekvent de här modellerna handlas på landets största auktionssajt för skogsmaskiner.

Läs mer...

Komatsu tar plats på CDPs A-lista för klimatsmarta företag

Klimatsmarta Komatsu

08 feb 2019

Komatsu Ltd. har tilldelats en plats på CDPs A-lista för miljövänliga och klimatsmarta företag 2018. Listan hanteras och ges ut av CDP (Carbon Disclosure Projekt), som är en ideell miljöinformationsplattform. En plats på A-listan tilldelas erkända, internationella företag som är ledande när det gäller minimal miljö- och klimatpåverkan.

Läs mer...

Engcon erbjuder automatiskt redskapsfäste för grävmaskiner upp till 40 ton  

Engcon erbjuder automatiskt redskapsfäste för grävmaskiner upp till 40 ton

06 feb 2019

– Kopplar stora hydrauliska redskap med höga flöden automatiskt. Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, påbörjar under 2019 produktionen av EC-Oil 80, en automatisk hydraulkoppling som passar redskapsfästet Q-Safe 80 för grävmaskiner upp till 40 ton och för stora och flödeskrävande verktyg.

Läs mer...

I 60 år har Lindab förenklat byggandet. På bilden produceras en rörböj på Lindabs fabrik under 60-talet.

Svensk industrihistoria firas när Lindab fyller 60 år

05 feb 2019

Det började som ett litet plåtföretag på skånska Bjärehalvön. Sedan dess har Lindab vuxit till ett multinationellt börsbolag med fler än 5000 anställda i över 30 länder. När företaget nu fyller 60 år den 6 februari firas samtidigt en bit svensk industrihistoria.

Läs mer...

Popeli Kranservice AB ansluter sig till Kubicoms digitala leverantörsnätverk

05 feb 2019

Idag är ett hundratal företag anslutna till Kubicoms digitala leverantörsnätverk som sammanfogar omkring 800 lastbilar och maskiner. I dagarna blev även Popeli Kranservice AB, en stor leverantör av byggkranar, en del av Kubicoms nätverk.

Läs mer...

TJ Fordonsservice inviger Södertäljes första TRP-butik

05 feb 2019

Den 15 februari inviger TJ Fordonsservice AB sin nybyggda TRP-butik för reservdelar och tillbehör till tunga fordon. Etableringen innebär ett utökat samarbete med Nordic Truckcenter, som därmed kan erbjuda reservdelar i hela Stockholmsregionen.

Läs mer...

Vibrationstålighet i toppklass - Scorpius PRO 445!

05 feb 2019

Senaste LED-tekniken med exceptionell värme - och vibrationstålighet. ABKATI presenterar nu tillsammans Nordic Lights en ny tungviktare på marknaden - arbetslampan Scorpius PRO 445!

Läs mer...

Visa alla nyheter