Branschnyheter

Med en maskinpark värd flera miljoner har entreprenadfirman valt utrustningskontroll från ABAX. Foto: Carl-Johan Jochnick

Såhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinerna

14 dec 2018

Med ett digitalt system för utrustningskontroll och spårningssystem får entreprenadfirman Topent AB full kontroll över deras maskinpark och effektiviserar användningen av maskinerna, som är värda flera miljoner.

Läs mer...

Frits Hoefnagels (vänster) och hans son Nicky är stolta över sin park med klassiska DAF-lastbilar.

DAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersiellt

14 dec 2018

"Vår lastbil må vara 50 år gammal, men den har fortfarande lång väg kvar till pensioneringen". Efter en internationell sökning har DAF hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersiellt - och den används nästan dagligen.

Läs mer...

Rototilt bygger ut fabriken i Vindeln

12 dec 2018

Rototilt spår fortsatta framgångar och väljer att bygga ut fabriken i Vindeln med mer än 3000 m². – Det känns jätteroligt att få göra detta. Vi byggde en helt ny fabrik 2007 och var då 42 anställda. Idag är vi över 200 medarbetare och att expandera fabriken är verkligen ett bevis på att vår exportsatsning tagit fart, säger Tord Johansson produktionschef hos Rototilt. Ambitionen är att den nya fabriksdelen ska vara klar årsskiftet 2019/2020.

Läs mer...

Renovas tunga fordonsflotta kör fossilfritt sedan 2015. Nu utvecklar man en sobil som drivs med el från bränsleceller.

Renova utvecklar bränslecellsdriven sopbil

10 dec 2018

Renova, Powercell Sweden AB, Scania och JOAB har inlett en gemensam utveckling av en elektrifierad sopbil. Både framdrivning, lastning och komprimering av soporna sker med hjälp av el som produceras av bränsleceller.

Läs mer...

Steelwrist utsett till Gasellföretag för andra året i rad

07 dec 2018

Dagens Industris Gaselltävling uppmärksammar de snabbast växande företagen i Sveriges 21 län. För andra året i rad är Steelwrist utsett till Gasellföretag.

Läs mer...

Renhållningsbolaget Urbaser har fått leverans av 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad.

50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtning

06 dec 2018

Renhållningsbolaget Urbaser har fått leverans av 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad. Det är den största leverans av modellen som någonsin gjorts i Sverige. Bilarna kommer att köras på biogas som till stor del produceras av det matavfall som bilarna själva samlar in.

Läs mer...

Helt nya Toyota RAV4 beställningsbar i Sverige

06 dec 2018

En helt ny generation av Toyota RAV4 – världens mest sålda SUV – är här. Med nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform kombinerar RAV4 komfort och körglädje med prestanda och effektivitet. Upp till 222 hästkrafter, från 102 g CO2/km och pris från 295 900 kronor.

Läs mer...

Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänster

05 dec 2018

Förmedling av maskin- och och transporttjänster har traditionellt skett via mail och telefon. Den metoden innebär inte bara en stor risk för felkällor utan tar samtidigt mycket tid och det kan vara svårt att hålla reda på vad man sagt till vem och hur eller om mottagaren har återkopplat. Idag finns ett annat alternativ, nämligen digital hantering av inköp och avrop.

Läs mer...

KG Knutsson AB sluter avtal med Haldex och Knorr-Bremse

04 dec 2018

KGK lägger två världsledande producenter till sin produktportfölj. Tillsammans med Haldex och Knorr-Bremse tar KGK ännu ett betydande steg för att bli komplett leverantör inom den tunga fordonssektorn.

Läs mer...

Fortsatt stark optimism bland Sveriges skogsägare

04 dec 2018

Sex av tio skogsägare skulle köpa mer skog om de hade en miljon att investera och drygt hälften har inga lån på sin skogsfastighet. Dessutom ökar massaveds- och timmerpriserna i hela landet. Svenska skogsägare har alltså många anledningar att se ljust på framtiden. Det visar Skogsbarometern från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna.

Läs mer...

Rydahls bromsspecialisten lyfter nytt samarbete med ZEPRO

04 dec 2018

Rydahls affärsområde Reservdelar strävar efter att vara en av de ledande heltäckande leverantörerna inom reservdelar för lastbil, buss och trailer i Norden. Tack vare det senaste samarbetet med marknadsledande ZEPRO kan Rydahls nu erbjuda ett komplett program av reservdelar för bakgavellyftar till tunga fordon.

Läs mer...

Mitsubishi Eclipse Cross

Eclipse Cross #1 i "Crossover" kategorin 2018 OFF ROAD Awards i Tyskland

04 dec 2018

När Eclipse Cross lanserades i Europa för nästan ett år sedan växte Mitsubishi Motors Corporation inom segmentet SUV kupé.

Läs mer...

Fredrik Holmquist, VD Maskinia, skakar hand med Hans-Hermann Bergmann, VD Bergmann, efter avtalad generalagentur i Sverige. Dumper i bakgrunden är 3012 3-sidig tipp, med 12 tons lastkapacitet.

Bergmann dumprar växlar upp och väljer Maskinia som ny generalagent

03 dec 2018

Marknaden för dumprar i Sverige är under förändring och Bergmann har ett unikt brett sortiment som passar de nya förutsättningarna på marknaden mycket väl. Maskinia har under en tid analyserat marknaden och när Bergmann tog kontakt blev det ett enkelt val framför andra tillverkare.

Läs mer...

Ytterligare 1500 DAF XF till Girteka Logistics

1 500 DAF XF-lastbilar för Girteka Logistics

28 nov 2018

"DAFs lastbilar är extremt tillförlitliga, levererar oöverträffad bränsleeffektivitet och är mycket bekväma för våra förare”, säger Edvardas Liachovičius, VD för Girteka Logistics. Med dessa 1 500 nya DAF-lastbilar kan vi fortsätta vidareutveckla vår verksamhet i hela Europa. "

Läs mer...

Engcon presenterar ny serie sorteringsskopor – kommer i specialutvecklad design

27 nov 2018

Produktnyheterna duggar tätt från den världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon. En helt ny serie sorteringsskopor för grävmaskiner i storleken 1,5-33 ton har tagits fram. Skoporna, som får modellnamnet SKB, är framtagna på begäran av den holländska marknaden där efterfrågan av denna typ av skopor är stor.

Läs mer...

Ett kompakt, lättillgängligt mässområde på Karlskoga flygplats som uppskattas av såväl utställare som besökare.

Skogsmaskindagarna tillbaka maj 2020!

27 nov 2018

Den stora skogsmässan i Karlskoga, Skogsmaskindagarna, återkommer som planerat 2020. Nu är också datumet spikat. - Skogsmaskindagarna har genomförts vartannat år sedan 2014. I dagarna har vi beslutat att det för 2020 blir den 15-16 maj som gäller, berättar Sten Lilja på arrangerande Looping Event AB.

Läs mer...

Hiab får utmärkelsen Årets kvalitetsorganisation

23 nov 2018

Hiab, som ingår i Cargotec, tilldelades den första utmärkelsen någonsin som Årets kvalitetsorganisation vid 2018 års International Quality Awards i London onsdagen den 21 november. Prisgalan, som organiseras av Chartered Quality Institute, lyfter fram kvalitetsmedvetna branschrepresentanters framstående arbete och för första gången också en hel organisation – Hiab AB.

Läs mer...

Revolutionerande Telestack TC621REV är en 21-meters larvburen stackläggare försedd med svängkrans.

Uppskattade premiärer på Fredheims Oktoberdagar

23 nov 2018

Oktoberdagarna hos Fredheim Maskin i Spydeberg brukar bli en imponerande uppvisning av mobila resurser. Årets upplaga – den nionde i ordningen – utgjorde inget undantag. Bland annat visades tre riktigt tunga nyheter i full produktion: Käftkrossen B7e, konkrossen H6e och stackläggaren Telestack TC621 REV.

Läs mer...

Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic

23 nov 2018

Nordic Truckcenter inleder ett rikstäckande samarbete med TOTAL Nordic. TOTAL är världens 4:e största globala energibolag och man är verksamma inom flera olika affärsområden, utöver fordonsindustrin.

Läs mer...

​Entreprenadverksamheten blir allt viktigare för Söderberg & Haak

23 nov 2018

Komatsu är världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner och den största av grävmaskiner. De erbjuder ett brett modellprogram med hög kvalitet, vilket välkomnas av svenska maskinentreprenörer.

Läs mer...

Visa alla nyheter