Branschnyheter

Berg Kapell levererar det första Netcap systemet

23 okt 2018

Nu har det första Netcap systemet levererats av Berg Kapell. Det första systemet monterades på en 18,6 m trailer som tillhör Tekå Fjärrtrafik i Umeå AB.

Läs mer...

Två välkända tillverkare av snöredskap – på var sida om gränsen

23 okt 2018

UNI-VÄG i Sverige och Dalen i Norge inleder i år ett nära samarbete vad gäller tillverkning och försäljning av väg- och vinterutrustning för traktorer och entreprenadmaskiner.

Läs mer...

Trejon Flexitrac iON - Trejons första eldrivna kompaktlastare.

Trejon lanserar eldriven Flexitrac!

22 okt 2018

Trejon Flexitrac tar nu nästa stora steg inom utveckling av kompaktlastare. Med stor stolthet presenteras nyheten som många av våra kunder efterfrågat - Trejon Flexitrac iON. iON är den första helt eldrivna kompaktlastaren från Trejon Flexitrac och sätter en ny standard vad det gäller att erbjuda ett komplett maskinkoncept med generös standardutrustning till ett attraktivt pris.

Läs mer...

Helt nya BMW X7

22 okt 2018

BMW presenterar nu sin nya medlem till lyxsegmentet i form av BMW X7. Bilen som är den största modellen i X-serien och kombinerar lyx med utmärkta köregenskaper når marknaden i mars 2019.

Läs mer...

Rototilt lanserar Fully Synthetic Gear Oil – en helt ny typ av olja för att maximera livslängd och totalekonomi

18 okt 2018

Rototilt har utvecklat en helt ny och förbättrad typ av helsyntetisk olja för att maximera tiltrotatorernas livslängd. Oljan har flertalet egenskaper som gör detta möjligt. Den nya oljan infördes i Rototilts produktion september 2018.

Läs mer...

Nu släpps specialversionen av Ford Mustang Bullitt för den europeiska marknaden

17 okt 2018

Den unika versionen har tagits fram för att hylla filmen med samma namn som fyller 50 år 2018. Bilen är utrustad med en förfinad femliters V8-motor, och erbjuder upp till 460 hästkrafter och ett vridmoment på 529 newtonmeter.

Läs mer...

VTI utvecklar effektivare halkbekämpning

17 okt 2018

Genom rätt åtgärder på rätt plats och tid kan halkbekämpning rädda liv, säkra arbetsmiljön och minska samhällskostnaderna. Nu finns digital teknik som ska förbättra vinterväghållningen. VTI har tagit fram systemet tillsammans med Svevia och B&M systemutveckling.

Läs mer...

Från vänster: Daniel Månsson, Henrik Andersson, JH Entreprenad, Ola Sandahl, Tobias Eng, Peab Asfalt

Ett steg närmre mot mer hållbara asfalttransporter

17 okt 2018

JH Entreprenad & Transport med Henrik Andersson i spetsen håller just nu på med att testa Volvos gasbil som drivs med LNG för asfalttransporter. Fordonet har börjat med att köra kvartsit ballast från Brålanda till Peab Asfalts asfaltverk i Kållered men kommer även att testas för transporter av Peab Asfalts asfaltmassor.

Läs mer...

Ny hydraulisk lastsäkring från Bala Agri

16 okt 2018

Bala Agri lanserar nu en ny generations hydrauliska sidor för balvagnar och balkärror. Dessa går att få på alla storlekar av balvagnar i sortimentet från 7 till 22 tons lastkapacitet.

Läs mer...

Kilafors levererar till Antarktis

16 okt 2018

Kilafors Industri AB fick i våras sin mest oväntade order någonsin, då det stor klart att företaget skulle få leverera en containervagn till Sydpolen.

Läs mer...

ZX135US ”Sliding Arm” har en hydrauliskt styrd glidskena på stickan, som gör att maskinen har ett grävdjup på 7,8 meter. (Foto: Hitachi)

Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi

16 okt 2018

Hitachis clamshellgrävare har redan rönt stort intresse sedan den svenska entreprenören Kolviken Backström Gräv AB satsade på en clamshell 2016. Den gjorde sin premiär vid schaktningarna vid Östra Sjukhuset i Göteborg och drog massor av studiebesök.

Läs mer...

DAF XF -Truck of the Year Nordirland  

DAF XF- årets lastbil i Nordirland

16 okt 2018

DAF XF har utsetts till Truck of the Year under Nordirlands främsta transportevenemang - Export & Freight Transport & Logistics Awards 2018.

Läs mer...

Sorteringsgrip SK02

Engcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknaden

16 okt 2018

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, har utvecklat en ny sorts sorteringsgrip speciellt anpassad för minigrävare. Den nya sorteringsgripen SK02 väger strax över 100 kg vilket gör den speciellt anpassad för små grävmaskiner i storleksklassen 1,5-3 ton. Med SK02, som kan beställas redan idag, utökar Engcon sitt redan breda tillbehörssortiment.

Läs mer...

Robusta antenner för industrins behov

16 okt 2018

Induo presenterar en serie nya magnetiska puckantenner för miljöer som fordon, industri och fastigheter.

Läs mer...

Möte på Kobelco i Hiroshima, från vänster: Naoto Nishiyama, Johan Törnqvist, Max Björk, Shigenari Shiba.  

Proplate fördjupar samarbetet med japanska Kobelco

16 okt 2018

Proplate har tecknat ett nytt, långsiktigt samarbetsavtal med Kobelco, en av världens största tillverkare av bandgående kranar. Vid dagens möte på Kobelco i Hiroshima diskuterades utvecklingen av det fortsatta samarbetet mellan företagen.

Läs mer...

Trevi Benne levererar världens största betongsax

10 okt 2018

Det specialbyggda demoleringsverktyget väger 27 ton.

Läs mer...

Kivi-Pekka 7 är en nyutvecklad maskin med en arbetsbredd på hela 7 meter.  

Marknadens största och effektivaste stenplockare

09 okt 2018

Finska Pel-Toute med svenska importören Trejon lanserar nu marknadens största och effektivaste stenplockare, en 7 meters maskin benämnd Kivi-Pekka 7.

Läs mer...

2010 fick Swecon en prestigeorder från FMV till ett sammanlagt värde av drygt 365 miljoner kronor. Nu har Swecon tecknat ett ramavtal om leverans av hjullastare.

Swecon har landat ett ramavtal med FMV

09 okt 2018

Swecon har tecknat ett ramavtal med Försvarets Materielverk, FMV, om leverans av Volvo hjullastare. Avtalet löper över två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. – FMV talar om ett behov av cirka 50 nya hjullastare om året, men det är svårt att säga exakt var det landar, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon.

Läs mer...

Smarta Merlo för smart lantbruk

05 okt 2018

Merlo teleskoplastare för smarta lantbrukare är tema i AB Hüllert Maskins monter under Elmia Lantbruk i Jönköping 24-26 oktober.

Läs mer...

Färska siffror visar: DAF nu näst största importören av tunga lastbilar

05 okt 2018

Framgångarna för DAF fortsätter med oförminskad hastighet. Färska siffror från branschorganisationen BIL Sweden visar att DAF gör ett jättehopp och nu är landets näst störta importör av tunga lastbilar.

Läs mer...

Visa alla nyheter