Branschnyheter

Joakim Jonsson, foto Jonny Eklund

Joakim förstärker Merlos servicemarknad.

18 jun 2019

AB Hüllert Maskin arbetar ständigt med att utöka och förbättra sitt rikstäckande nät av serviceverkstäder och samarbetspartners. Som ett led i detta utvecklingsarbete förstärker Hüllert sin support och eftermarknadsavdelning med ytterligare en tjänst.

Läs mer...

Engons grundare Stig Engström (till vänster) tar emot en tidigare Gasell av DI – Foto: Claes-Göran Flinck  

Engcon utsedd till Mästarnas Mästare-gasell – det svenska bolag som har mottagit flest Gasellutmärkelser

13 jun 2019

Engcon Group fortsätter gå från klarhet till klarhet. Företaget har nu mottagit Dagens Industris Mästargaselldiplom i tillväxt, en ny utmärkelse som DI lanserade för att markera sitt 20 års jubileum, där de svenska företag som mottagit minst tre Gasellutmärkelser tilldelas priset. Engcon har rekordet med tio Gasellutmärkelser – vilket innebar att bolaget dessutom utsågs till Mästarnas Mästare.

Läs mer...

Hakki Pilke 50 PRO  

Hakki Pilke 50 PRO – Den Optimala Vedfabriken!

13 jun 2019

Trejon lanserar nu Hakki Pilkes senaste modell när det gäller vedhantering för proffs! Med Hakki Pilke 50 PRO investerar du i en effektiv vedfabrik där kap- och klyvmomenten sker betydligt snabbare än föregående modeller, samt en maskin fylld av lösningar som underlättar produktionen och gör användandet mer ergonomiskt.

Läs mer...

Det är viktigt att säkra lasten för att undvika skadat gods eller i värsta fall personskador. Här är det Nicklas Jansson som lastsäkrar. Foto: Alfred Runow.  

Ny branschnorm ska hjälpa förare lastsäkra rätt

13 jun 2019

Sveriges nya regler för lastsäkring skapar oro i transportbranschen. Nu har TYA tagit fram en branschnorm som ska hjälpa förare att göra rätt – i praktiken. – Det är viktigt att få koll på vad som gäller, innan man står åtalad för arbetsmiljöbrott eller i värsta fall orsakar en olycka, säger TYA:s lastsäkringsexpert Stefan Reimers.

Läs mer...

SMHIs kartor ingår i det digitala verktyg som finns i Komatsu Forests skogsmaskiner. Foto: Komatsu Forest  

Innovativt samarbete skapar nya beslutsunderlag för skogsmaskinförare

13 jun 2019

Att undvika markskador vid skogsbruk är en viktig fråga för branschen. En grundläggande faktor för att skona skogsmarken och vattendragen är att veta hur torrt eller blött det är. I ett samarbete mellan SMHI och Komatsu Forest lanseras nu dynamiska så kallade markfuktighetskartor. Kartorna är en del av en ny digital tjänst i Komatsu Forests skogsmaskiner och är en kombination av en traditionell statisk markvattenkarta och en prognos på hur torrt eller blött det blir de närmaste dygnen. Prognosen visar om det är märkbart torrare eller blötare jämfört med det statiska underlaget.

Läs mer...

Exempel på tung lastbil  

ABS Wheels utökar serien med transportfälgar

13 jun 2019

Aluminiumfälgar behövs även hos bussar och tyngre fordon inom transportsegmentet så som lastbil, buss och lastvagn.

Läs mer...

DAF CF 530 Construction - FAD

DAF CF Construction har utsetts till "TOP BAU TRUCK" i Slovakien

13 jun 2019

DAF CF Construction-serien har vunnit den prestigefyllda TOP BAU Truck 2019-utmärkelsen i Slovakien, presenterad av den ledande tidskriften Transport a Logistika. Både operatörer och förare utsåg DAF:s robusta lastbilsserie till de bästa anläggningsfordonen på den slovakiska marknaden tack vare dess robusthet, höga nyttolast, låga driftskostnad, kraftfulla drivlina och utmärkta förarvänlighet.

Läs mer...

Ett digert parti av byggställningar auktionerades nyligen ut på Klaravik.

Brist på byggställningar bakom rekordförsäljning

13 jun 2019

När det jättelika byggställningspartiet på 8000 kvadratmeter i Norrköping blev tillgängligt för konkursauktion på Klaravik var det många om budet. Efter budgivningen med över 200 lagda bud landade vinnarsumman på 1 711 000 kr - rekord för en konkursauktion på Klaravik. Och det är ingen slump. Bättre begagnade byggställningar är en bristvara.

Läs mer...

Söderberg & Haak växer med generalagentur för Bomag

13 jun 2019

Nu stärker Söderberg & Haak sin position på marknaden för entreprenadmaskiner. På torsdagen presenterades nyheten att man tar över generalagenturen i Sverige för tyska Bomag.

Läs mer...

Ny VD på Samgräv

13 jun 2019

Samgräv AB, ett helägt dotterbolag till Bellman Group, har utsett Mathias Cederblad till ny VD. Han kommer också att ingå i Bellman Groups koncernledning.

Läs mer...

HBA Fordonsteknik AB presenterar unikt och innovativt hörnblixtljus

04 jun 2019

Panorama är ensamt i sitt slag, ett kompakt hörnblixtljus som sprider ljuset över 150 grader!

Läs mer...

Unikt på marknaden: Nu har varje DAF First Choice lastbil som är yngre än fyra år en fullständig tillverkargaranti som standard.

Så gott som nya DAF First Choice lastbilar med fullständig garanti

04 jun 2019

Nu har varje DAF First Choice lastbil som är yngre än fyra år en fullständig tillverkargaranti som standard, utan körsträckebegränsning. Det är unikt på marknaden och illustrerar DAFs status som ledande i branschen.

Läs mer...

Biltransport Trailer Eurotechnik  

Trailer för transport av bilar / fordon

04 jun 2019

Premiären för den nya biltransporttrailern skedde på IFBA mässan i Kassel häromveckan, den väckte stor uppmärksamhet då detaljkvalitén och designen är genomarbetad precis som vår försäljningssuccé inom bärgningsbils segmentet.

Läs mer...

Frank Stenstrand

Delvator tillsatte försäljningschef

04 jun 2019

Frank Stenstrand har tillträtt tjänsten som Delvators försäljningschef.

Läs mer...

Moa Bay, Rolf Andersson, Neoplan Väst AB, Thomas Skousgaard, MAN Danmark, Joakim Bay, Kenneth Liljeson MAN Truck & Bus Väst och Fabian Knappik, MAN Sverige och Norge ser fram emot det nya samarbetet.

MAN Truck & Bus Väst ny MAN återförsäljare i Västra Götaland

04 jun 2019

MAN Truck & Bus Sverige AB förstärker närvaron i Västra Götaland. Från och med den 1 juni 2019 är MAN Truck & Bus Väst auktoriserad återförsäljare för MAN lastbilar och transportbilar i Västra Götaland.

Läs mer...

Johnny Evertsson, logistikchef vid Ragn-Sells Recyclables och Johan Bergström, som driver Hedesunda Frakt  

Ragn-Sells först med lastväxlare som drivs på flytande gas

04 jun 2019

Ragn-Sells är först med att prova den nya Volvo LNG-lastbilen, som i höstas utsågs till Sustainable Truck of the Year 2018 vid miljömässan Ecomondo. Den har byggts upp som en lastväxlare och drivs av flytande gas. Lastbils- och släpkombinationen, som nu körs på prov, transporterar farligt avfall mellan företagets anläggningar och till och från kunder – med minimal miljöpåverkan.

Läs mer...

Rototilt ökar utvecklingstakten – presenterar fyra uppdaterade tiltrotatorer

04 jun 2019

Nu släpper Rototilt fyra uppdaterade tiltrotatormodeller – R4, R5, R6 och R8. De är utrustade med en ny innovativ teknik för ännu längre livslängd, smidigare gång och med ny rotationssensor för en mer exakt positionering. – Vi jobbar ständigt med förbättringar och väntar inte till en ny tiltrotatormodell innan vi gör nya fördelar tillgängliga på marknaden, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

Läs mer...

EU-kandidater uppmanas ta krafttag mot stöldligor i öppet brev från Maskinentreprenörerna

04 jun 2019

Trots ett stort mörkertal anmäldes i snitt 11 dieselstölder om dagen i Sverige under 2018. Idag håller Maskinentreprenörerna förbundsstämma, som representerar över 4 000 små- och medelstora företag som återkommande drabbas av dessa stölder. I ett öppet brev till partiernas EU-kandidater uppmanar man till krafttag mot de internationella stöldligor som begår brotten.

Läs mer...

Cementa kör på gas för minskad klimatpåverkan.

Första gasdrivna cementtransporten rullar i Skövde

04 jun 2019

Med Sveriges första gasdrivna bulkbil för cementleveranser tar Cementa nu ett steg mot grönare transporter. ”Det är en framtidsinriktad satsning som kopplar till våra höga ambitioner inom hållbarhet”, säger Mikael Odlöw, vice försäljningschef inom Cementa.

Läs mer...

Beställ reservdelar 24-7

Vimek stärker eftermarknadssidan

04 jun 2019

2018 lanserade Vimek en digital reservdels­katalog, EPC (Electronic Parts Catalog), på webben. Ett system där kunder, återförsäljare och servicelämnare som har ett användarkonto kan logga in, söka och beroende av behörighet beställa reservdelar 24-7.

Läs mer...

Visa alla nyheter