Branschnyheter

Självkörande Mercedes-Benz Actros visas på ELMIA Lastbil

Självkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA

15 aug 2018

Till årets upplaga av ELMIA Lastbil kommer Mercedes-Benz innovationsenhet Lab1886 med en lastbil som kommer att köra själv på ett inhägnat område. Man arrangerar också en serie workshops där man ska diskutera självkörande fordon med svenska företag.

Läs mer...

Bättre kvalitet på krossat material

15 aug 2018

Efterfrågan på högförädlade produkter med hög och konsekvent kvalitet växer stadigt. Därför lanserar Maskin Mekano nu den helt nya VSI 1203 T7, en komplett maskin med VSI-kross, tredäckad sikt och utlastningstransportörer för fyra färdiga fraktioner.

Läs mer...

Manitou MRT3050 runtomsvängande teleskoplastare löser lyften på arbetsplatsen

Scantruck laddar för Elmia Lastbil

15 aug 2018

22 augusti öppnar Elmia upp för 4 dagars lastbilsmässa i Jönköping. Scantruck AB som är officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms saxliftar i Sverige finns självklart på plats för att ta emot såväl gamla som nya kunder. Ni hittar Scantruck i monter U702:23 som delas med servicepartnern Hestra Truck & Maskin AB.

Läs mer...

Hitachi bandgrävare ZX225USLC-6. Foto: Mats Thorner

Hitachis storsäljare på Entreprenad Live

15 aug 2018

Delvator visar några av Hitachis storsäljande modeller av hjul- och bandgrävare, samt dessutom en hjullastare på Entreprenad Live på Säve Depå den 6-8 september.

Läs mer...

Nu lanseras Mercedes-Benz X 350d 4MATIC, prestandaversionen av pickupen Mercedes-Benz X-Klass.

Svenska priser på Mercedes V6-pickup

15 aug 2018

Nu lanseras prestandaversionen av pickupen Mercedes-Benz X-Klass. X 350d 4MATIC som namnet blir, får Mercedes mäktiga diesel V6:a på 258 hästkrafter och 550 Nm. Priserna börjar på 414.900 kronor exkl. moms.

Läs mer...

Komatsu D51PXi-24 med inbyggt maskinstyrningssystem

Komatsus maskinstyrningssystem går inte att stjäla eller köra sönder

15 aug 2018

– Det har gått fantastiskt bra, både för Komatsu som varumärke och för oss som företag. Det säger Lucas Berghult, försäljningschef för Söderberg & Haak Maskin AB och en av dem som följde med när Söderberg & Haak för drygt två år sedan tog över Komatsu-agenturen. – Försäljningen för Komatsu i Sverige har ökat dramatiskt och vi har tagit marknadsandelar, säger han.

Läs mer...

Med ett och samma jourtelefonnummer i hela landet kan man som DAF ägare vara säker på att alltid få hjälp när det behövs.

Nordic Truckcenter och Assistancekåren inleder samarbete - ett journummer för alla DAF ägare

07 aug 2018

Nu får alla DAF-ägare i Sverige ett och samma jourtelefonnummer att ringa om de får problem på vägen, oavsett var i landet man befinner sig och tid på dygnet. Detta tack vare det samarbete som Nordic Truckcenter i dagarna har inlett med Assistancekåren.

Läs mer...

Svevia DNA-märker sin utrustning för att göra dem svår att sälja och därmed ointressant att stjäla. Foto: Arento  

DNA-märkning för minskade stölder

07 aug 2018

Varje år stjäls det entreprenadmaskiner för mer än 100 miljoner kronor i Sverige. Svevia skyddar sin utrustning med DNA-märkning och spårutrustning.

Läs mer...

MAN Truck Center i Malmö har öppnat portarna

07 aug 2018

Den 1 augusti 2018 öppnades portarna till MAN Sveriges första helägda anläggning, MAN Truck Center på Vattenverksvägen 81-83 i Malmö, efter att byggnaden färdigställts under sommaren.

Läs mer...

Kranlyft kommer att på Entreprenad Live för första gången att visa Klaas aluminiumkranar  

Kranlyft visar upp ny aluminiumlift på mässan

02 aug 2018

Kranlyft kommer att på Entreprenad Live att för första gången visa upp Klaas aluminiumkranar och Klaas billiftar.

Läs mer...

Stefan Nerdal, VD för SmartDok i Sverige

Nordliga SmartDok vill bli störst också i Sverige

02 aug 2018

Det började som en högskoleuppsats och var egentligen avsett för något annat. Men i dag är SmartDok Norges ledande leverantör av system som enkelt sköter entreprenörens pappersarbete via datorn eller mobilen. Nu växer SmartDok snabbt i Sverige.

Läs mer...

Åkare och lastbilsförare i Slovakien har utsett den nya DAF XF till TOP TRUCK 2018. Valet är ett initiativ från den ledande lastbils- och transporttidningen Transport a Logistika  

DAF:s nya XF-serie utsedd till ”Top Truck Slovakia 2018”

02 aug 2018

Den nya DAF XF har utsetts till Truck of the Year för fjärde gången. Åkare och lastbilsförare i Slovakien har gemensamt röstat fram DAF:s fantastiska lastbil för fjärrtransporter som deras TOP TRUCK 2018. Utmärkelsen är ett initiativ från den ledande slovakiska tidningen Transport a Logistika. Läsarna hyllar nya XF för dess avancerade teknik, låga driftkostnader och förstklassiga förarkomfort.

Läs mer...

Nugent T3718H 3500kg tippsläp  

NORDICC visar nyheter på Entreprenad Live 2018

02 aug 2018

Den 6-8 september är NORDICC på plats i Göteborg på Entreprenad Live, ni hittar dom i monter 358.

Läs mer...

TRP gör det möjligt för sina kunder att förutse servicekostnaden för hela sitt ekipage!  

Nordic Truckcenter introducerar nytt serviceavtal för släp och trailers i samband med Elmia lastbil 2018

02 aug 2018

I början av sommaren lanserade Nordic Truckcenter officiellt Truck & Trailer Parts (TRP) på den svenska marknaden. Genom TRP programmet levererar man reservdelar och tillbehör till alla märken utav lastbilar, släp och trailers. Redan från start var man mycket tydlig med sin strategi; Nordic Truckcenter och TRP är inte enbart en leverantör av reservdelar – man lanserar även Sveriges största oberoende servicenätverk.

Läs mer...

Lambertsson utökar sin satsning på gröna maskiner

02 aug 2018

Lambertsson breddar och stärker sin satsning på eldrivna och klimatsmarta anläggningsmaskiner. Kundernas efterfrågan på grönamaskiner ökar.

Läs mer...

DAF Trucks sätter ribban för lastbilskonfiguration online.

DAF Truck Configurator: Bäst i branschen

02 aug 2018

DAF Trucks har satt en ny standard för att skapa den perfekta lastbilen online. Nya 3D DAF Truck Configurator visar alla tillgängliga axelkonfigurationer och hyttvarianter, samtidigt som den omfattar alla fabriksalternativ – allt i 3D. Den konfigurerade lastbilen kan delas direkt med återförsäljare och karosstillverkare, vilket minskar ledtiderna och ger maximal effektivitet.

Läs mer...

Innovativa säkerhetslösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017

02 aug 2018

I början av året implementerades ISO5006:2017, en ny standard för förarens synfält, tillsammans med EU-standard EN474-1 ”Anläggningsmaskiner – Säkerhet” vilket innebär att Komatsu uppfyller kraven för ISO5006:2017. Flertalet Komatsu-maskiner uppfyller dock redan kraven, med befintliga kamerasystem och behöver därför inte anpassas eller uppdateras. Den största förändringen är att nu är alla grävmaskiner standardutrustade med KomVision säkerhetssystem.

Läs mer...

En Menzi Muck M545 i sitt rätta element.

”Spindelmaskinen” som landar på Entreprenad Live i höst

02 aug 2018

För några veckor sedan sålde Menzi Mucks norska dotterbolag sin första maskin i Sverige. Företagets entreprenadmaskiner påminner mer om månlandare än om traditionella entreprenadmaskiner.

Läs mer...

Engcon QS Modular

Engcon lanserar slanglöst modulsystem och högflödessvivel – gör tiltrotatorn mer servicevänlig och tillåter högre flöden

02 aug 2018

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, gör nu sina produkter ännu smartare och servicevänligare. Det handlar om en unik modul-konstruktion där det automatiska oljekopplingssystemet EC-Oil och hydraulanslutningar för gripkasett GRD samt sopvals SWD kan eftermonteras helt utan slangar.

Läs mer...

Entreprenad Live till Ring Knutstorp, 12-14 september 2019

02 aug 2018

Nästa år arrangeras Entreprenad Live på Ring Knutstorp igen.

Läs mer...

Visa alla nyheter