Branschnyheter

Hitachi ZW220-6 I arbete med bergavtäckning utanför Stockholm. (Foto: Mats Thorner)  

Prova och se Hitachi på Entreprenad Live

21 aug 2019

Delvator både visar och erbjuder provkörning av Hitachis band- och hjulgrävare, samt hjullastare på Entreprenad Live 2019. Mässan äger rum på Ring Knutstorp nära skånska Ljungbyhed den 12–14 september.

Läs mer...

Det var Maskin Mekanos ECO3 som väckte stort intresse på Bauma och på Entreprenad Live kommer företaget att visa en nyhet och utveckling av sorteringsverket.  

Maskin Mekano tillverkar lokalt och satsar på Europa

21 aug 2019

Maskin Mekano är marknadsledande inom sorteringsverk i Sverige. Nu siktar Jönköpingsföretaget på Europa. – Vi visade vårt sorteringsverk på lastväxelram på Bauma i München. Det övertygade oss om att vi har unik produkt och att det finns intresse för den på den europeiska marknaden, säger Hanna Smedenman på Maskin Mekano.

Läs mer...

Björn Elander vid Kobelco-grävaren SK 75/7

Beck Maskin kommer med nyheter från Bauma

21 aug 2019

– Vi kommer att på Entreprenad Live visa upp vår nyhet från Bauma. En åtta tons Kobelco larvbunden grävare. Det säger Björn Elander, platschef och säljare vid Beck Maskins anläggning i Kungälv.

Läs mer...

Scantruck visar en SENNEBOGEN 613E på entreprenadmässan Entreprenad Live i Skåne.

Nu finns det både teleskoplastare och teleskopkranar hos Scantruck

21 aug 2019

Den svenska generalagenten för Manitou får också tyska SENNEBOGEN i programmet Scantruck AB breddar sitt sortiment med tyska SENNEBOGEN teleskopkranar på den svenska marknaden. Fr.o.m den 1 september är Scantruck generalagent för SENNEBOGEN kranarna i Sverige.

Läs mer...

Digital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschen

21 aug 2019

Kostnaderna i branschen som uppstår till följd av kvalitetsbrister och kommunikationsmissar är höga inom bygg- och anläggningsbranschen, vilket branschens egna utredningar visar. Det vill Kubicom med sin digitala marknadsplats, råda bot på.

Läs mer...

GPS-sändaren som är monterade på hjullastarna. Foto: Morten Rakke  

Maskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i Helsingborg

21 aug 2019

Stölder av maskiner och verktyg har mer än fördubblats på tre år och den här gången var det en byggarbetsplats i utanför Huskvarna som fick oönskat besök.

Läs mer...

På bilden: Sofie Persson, lastbilsförare, Forslunds Bulktransport AB i Gävle. Foto: Alfred Runow

Trendindikatorn 2019: Fler kvinnor på väg in i branschen

21 aug 2019

Enligt TYAs färska rapport är behovet av lastbilsförare fortfarande rekordstort. En trend är att fler kvinnor väljer yrket.

Läs mer...

Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfäste Q-Safe  

21 aug 2019

Tiltrotatortillverkaren Engcon har slutat att erbjuda tillverka den äldre och traditionella S-typen av redskapsfästen i storlekarna S45-S80, ett fäste som introducerades redan på 80-talet. Dessa har nu ersatts av det egenutvecklade och toppmoderna fästet Q-Safe (QS) som räknas som ett av världens absolut säkraste fästen och som dessutom kopplar olja, centralsmörjning och el automatiskt. Förändringen är ett led i Engcons ständiga arbete med att göra grävandet säkrare och effektivare.

Läs mer...

Här ser ni en av Wibax nya tankbilar som kommer att leverera Svaveldioxid till kunder.  

Wibax Logistics investerar i nya tankbilar

21 aug 2019

Wibax Logistics investerar ca 20 miljoner kronor i totalt fem nya tankbilar under 2019. Det innebär att vi har en fordonsflotta på ca 50 tankbilar som levererar flytande kemikalier och biooljor till kunder, främst inom Pappers- och massaindustrin men även till övrig industri.

Läs mer...

Komatsu PC 138US-11

Söderberg & Haak växlar upp med två nya entreprenadsäljare

21 aug 2019

Två nya entreprenadsäljare, för Västerbotten/Norrbotten och för Skåne, tar sig nu an försäljningen av Komatsu entreprenadmaskiner. Från årsskiftet säljer de även Bomag vägbyggnadsmaskiner.

Läs mer...

Produktiva hybridlösningar på Fredheim Maskins höstturné

14 aug 2019

Fredheim Maskin tar med sig krossverk, sorteringsverk och stackläggare på en intensiv turné till höstens branschmässor. Först ut är Täktens dag i Karlstad den 17 augusti och därefter branschmässan Load Up North på Nolia i Umeå den 29–30 augusti. Sedan följer Entreprenad Live på Knutstorp Ring i mitten av september, följt av Oktoberdagar hos Fredheims i norska Spydeberg.

Läs mer...

Pon Equipment och Maskinentreprenörerna förlänger avtal

03 jul 2019

Branschorganisationen Maskinentreprenörerna och Pon Equipment i samarbete med Caterpillar har förlängt sitt tidigare samarbetsavtal. Det innebär att Pon fortsätter vara exklusiv leverantör av entreprenadmaskiner till ME:s Utbildningscenter och stå för riktade erbjudanden till ME:s medlemmar.

Läs mer...

Starkare tillsammans – Hiab och Effer

03 jul 2019

Från och med 1 juli är Effer en del av Hiabs produktportfölj i Sverige. Att Effer integreras i Hiab-familjen innebär en ytterligare förstärkning av Hiabs utveckling- och innovation samt en förbättrad kranportfölj vilket gynnar tillväxten samt vår kunder. Effer kommer att fortsätta under sitt erkända varumärke och identitet och för Hiab som världsledande inom lasthanteringslösningar innebär detta förvärv ett betydande framsteg i ambitionen att vara ledande inom kranar och en framtid som prioriterad partner för sina kunder.

Läs mer...

Foto: Ryno Quantz

Maskiner och jobb finns – men inte personal

28 jun 2019

Tre år av rekordstor efterfrågan på maskinentreprenörer har lett till stora rekryteringsproblem. Problemen att hitta personal kan dock komma att bli ett större problem för samhället i stort än för företagen. Det visar Maskinentreprenörernas senaste konjunkturrapport MEKO.

Läs mer...

Hultdins är 91-åringen som byter kostym och lanserar nytt kommunikationskoncept

28 jun 2019

Redskapstillverkaren Hultdins utvecklar och tillverkar sedan 1928 redskap och komponenter till skogs- och entreprenadmaskiner. Från och med nu gör de det i sin nya kostym ”BY HULTDINS”.

Läs mer...

Ny serie demoleringsverktyg från Trevi Benne

19 jun 2019

Med maximerade egenskaper för effektivt rivningsarbete

Läs mer...

Joakim Jonsson, foto Jonny Eklund

Joakim förstärker Merlos servicemarknad.

18 jun 2019

AB Hüllert Maskin arbetar ständigt med att utöka och förbättra sitt rikstäckande nät av serviceverkstäder och samarbetspartners. Som ett led i detta utvecklingsarbete förstärker Hüllert sin support och eftermarknadsavdelning med ytterligare en tjänst.

Läs mer...

Engons grundare Stig Engström (till vänster) tar emot en tidigare Gasell av DI – Foto: Claes-Göran Flinck  

Engcon utsedd till Mästarnas Mästare-gasell – det svenska bolag som har mottagit flest Gasellutmärkelser

13 jun 2019

Engcon Group fortsätter gå från klarhet till klarhet. Företaget har nu mottagit Dagens Industris Mästargaselldiplom i tillväxt, en ny utmärkelse som DI lanserade för att markera sitt 20 års jubileum, där de svenska företag som mottagit minst tre Gasellutmärkelser tilldelas priset. Engcon har rekordet med tio Gasellutmärkelser – vilket innebar att bolaget dessutom utsågs till Mästarnas Mästare.

Läs mer...

Hakki Pilke 50 PRO  

Hakki Pilke 50 PRO – Den Optimala Vedfabriken!

13 jun 2019

Trejon lanserar nu Hakki Pilkes senaste modell när det gäller vedhantering för proffs! Med Hakki Pilke 50 PRO investerar du i en effektiv vedfabrik där kap- och klyvmomenten sker betydligt snabbare än föregående modeller, samt en maskin fylld av lösningar som underlättar produktionen och gör användandet mer ergonomiskt.

Läs mer...

Det är viktigt att säkra lasten för att undvika skadat gods eller i värsta fall personskador. Här är det Nicklas Jansson som lastsäkrar. Foto: Alfred Runow.  

Ny branschnorm ska hjälpa förare lastsäkra rätt

13 jun 2019

Sveriges nya regler för lastsäkring skapar oro i transportbranschen. Nu har TYA tagit fram en branschnorm som ska hjälpa förare att göra rätt – i praktiken. – Det är viktigt att få koll på vad som gäller, innan man står åtalad för arbetsmiljöbrott eller i värsta fall orsakar en olycka, säger TYA:s lastsäkringsexpert Stefan Reimers.

Läs mer...

Visa alla nyheter