Branschnyheter

Maskinia öppnar kontor i Göteborg

25 apr 2019

Maskinia öppnar kontor i Göteborg för att möta den ökande efterfrågan på våra produkter. En större satsning på Göteborg och Västra Götaland med kontor i egen regi kommer ge nuvarande och framtida kunder bästa möjliga service.

Läs mer...

AMAS Svenska AB har förvärvat agenturen för Rotastar™ siktskopa. Premiärvisning blir på MaskinExpo den 23-25 maj.

Nu har AMAS hittat den rätta siktskopan

25 apr 2019

-När man har arbetat i samma bransch i över 30 år vet man genast om en produkt är bra eller i detta fall, riktigt bra säger Ulf Dolfei VD på AMAS Svenska AB som stolt kan meddela att de förvärvat agenturen för Rotastar™ siktskopa.

Läs mer...

Kobelco visade upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på Bauma  

Kobelco visade upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på Bauma

25 apr 2019

På mässan Bauma 2019 visade en av världens största grävmaskinstillverkare, Kobelco Construction Machinery, i samarbete med Engcon och Leica Geosystems upp en automatisk gräv och tiltrotator-funktion.

Läs mer...

JCB 220X kombinerar komfort, prestanda och produktivitet.  

Nya JCB X-serien möter publiken på MaskinExpo

25 apr 2019

Förväntningarna är stora på nya X-serien från JCB. Bakom den nya serien ligger fyra års utveckling av bland annat hydraulik och elektronik. Detta har gett en optimal balans mellan kontroll och prestanda. Lägg därtill ett omfattande utvecklingsarbete för ökad komfort, ergonomi och styrka. Därför är det bäddat för succé när Traktor Nord låter publiken möta JCB 220X på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

Hydrema kommer att visa upp sin nya smådumper 707G på Ring Knutstorp.

Från Bauma till Entreprenad Live

25 apr 2019

På världens största entreprenadmässa Bauma i förra veckan visade Hydrema upp en världsnyhet – smådumpern 707G. Maskinen finns ännu inte i Sverige men kommer snart hit. I höst visas den på Entreprenad Live tillsammans med den uppdaterade 922G.

Läs mer...

HBA Fordonsteknik AB lanserar ny trådlös kamerasats – överför bilden från en kamera till flera monitorer i realtid.

25 apr 2019

Systemet är digitalt trådlöst och bilden från en kamera kan överföras till max fyra monitorer. Perfekt vid lastning där samverkan mellan fordon är viktigt. Automatisk återanslutning mellan kamera och skärmar sker när dom är inom räckhåll. Kamerasystemet är anpassat för olika typer av arbetsfordon och möjlighet till inspelning via SD-kort finns.

Läs mer...

Bandsågverk från Trak-Met.

Professionella bandsågverk från Trak-Met – nu även i Sverige

25 apr 2019

Företaget bakom Bamsesågen och Lumberline utökar sitt utbud av sågverk på den svenska marknaden. De sker genom att marknadsföra professionella bandsågverk från Trak-Met. Därför tar JM:s Plåt & Mek AB med sig ett bandsågverk från Trak-Met till årets MaskinExpo, som genomförs på STOXA den 23–25 maj,

Läs mer...

Batteridrivna kompaktlastaren Elise 900 visas på MaskinExpo.

MaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare

25 apr 2019

Thovo AB introducerar ytterligare en helt ny typ batteridriven glidstyrd kompaktlastare, denna gång i den tunga klassen. Nytillskottet Elise 900 är en maskin på 3 300 kg, Det ger alla fördelar av en tung kompaktlastare, samtidigt som batteridriften eliminerar utsläpp, minimerar ljudnivån och ger lägre kostnader för både drift och underhåll. Elise 900 visas av Thovo AB på MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

I den nya intuitiva mjukvaruplattformen MC1 används snabbåtkomster och smart navigering för att hålla kvar operatören på körskärmen och säkerställa längre driftstid.

Leica Geosystems digitaliserar anläggningsprojekt ytterligare med nya lösningar

25 apr 2019

Leica Geosystems, en del av Hexagon, har idag tillkännagivit lanseringen av två lösningar för maskin-styrning som bidrar ytterligare till digitaliseringen av byggbranschen, 3D-mjukvaruplattformen Leica MC1 för grävmaskiner samt den nya versionen av molntjänsten Leica ConX.

Läs mer...

Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänder

25 apr 2019

Med en förstärkt konstruktion och slitstål i HB450 både fram, bak och på sidorna är Rototilts rivtänder ett perfekt verktyg för frusen eller hård mark. Ett redskap byggt för att tåla verkligt tuffa tag.

Läs mer...

En (icke)bländande nyhet från Nordic Lights

25 apr 2019

I många miljöer behövs belysning över hela arbetsområdet för flera olika samtidiga funktioner. Nu introducerar ABKATI arbetslampan Canis Pro 415 LED från Nordic Lights som ger naturligt bländfritt ljus från såväl kupén som marken.

Läs mer...

På Bauma i München kunde man titta in i en inte alltför avlägsen framtid, där den 100 procent elektriska Oxygen-versionen av teleskoplastaren MT625 blev presenterad.

Manitou har korkat upp för framtiden

25 apr 2019

Den franska teleskoplastargiganten varslar ren luft med futuristiskt Oxygen-koncept

Läs mer...

Allison Transmission köper Vantage Power och AxleTechs division för elfordonsystem

25 apr 2019

Den största globala tillverkaren av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor, meddelar att bolaget köpt Vantage Power och AxleTechs division för elektriska fordonssystem.

Läs mer...

Volvo BM-traktorerna är populära just nu. Det hittills högsta slutpriset nåddes av den här 810:an i början av april, med ett vinnande bud på 505.000 kronor.

Volvo BM-traktorer mest populära på begagnatmarknaden

25 apr 2019

Runtom i Sverige är vårbruket i full gång. Och på Klaravik liksom på åkrarna blir traktorerna allt mer synliga. 2018 auktionerades nära dubbelt så många traktorer på klaravik.se jämfört med året dessförinnan – och ökningen har stegrats under inledningen av 2019. Allra mest populärt? Volvo BM-traktorer.

Läs mer...

Under ett besök av Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi och innovation, meddelade DAF att företaget kommer att investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien

DAF investerar 200 miljoner euro i Westerlo hyttfabrik

25 apr 2019

DAF ska investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien för att vara förberedd inför framtida produktionsvolymer, på grund av DAFs framgång runt om i världen. DAF informerade om investeringen under gårdagen då Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi, innovation besökte fabriken.

Läs mer...

Johan Schols framför sopmaskinen Trejon Optimal Circulus.

​Sopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknaden

25 apr 2019

Succén med Trejon Optimals sopmaskinsserie fortsätter. Efter lanseringen har serien lyft hela Optimals varumärke och breddat hela vägunderhållsprogrammet från Trejon.

Läs mer...

Rototilt lanserar sorteringsskopa på MaskinExpo

24 apr 2019

Sorteringsskopan är den senaste medlemmen i Rototilts skopfamilj, utvecklad från grunden och därför helt anpassad till Rototilts tiltrotatorer, maskinfästen och styrsystem. Tillökningen presenteras på årets Maskin-Expo, som hålls på STOXA den 23–25 maj.

Läs mer...

Fem stjärnor til Range Rover Evoque

24 apr 2019

Nya Range Rover Evoque har tilldelats det högsta säkerhetsbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, vilket bekräftar modellens ställning som en av marknadens mest sofistikerade, kompetenta och säkra lyx-SUV:ar.

Läs mer...

Götene Ufo AB investerar i en ny plasma/gasskärmaskin.

17 apr 2019

Götene Ufo AB har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av IBE robot från Timrå. Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel rengöring och hantering av mindre skurna delar. Som plasmaströmkälla har Götene Ufo ett system som klarar 80mm och 50mm i genomslag. Installation beräknas ske under sommaren 2019.

Läs mer...

Nyckelpersonerna från ABAX och Hitachi. Från höger: Lars Thorstensen, Martijn Zewald, Paul Walsh, Håkon Grønn-Weiss, Tom van Wijland, Jürgen Heilmann, Pål Kamjord, Morten Strand, Makoyo Yamazawa.  

ABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenadbranschen

17 apr 2019

Det nya samarbetet mellan de två marknadsledarna går ut på att koppla upp minigrävare till en global E-tjänst som ger full tillgång till operativ data från maskinerna. Datan gör det möjligt för ägarna att öka maskinernas produktivitet, förbättra effektivitet, maximera tillgänglighet och minska driftskostnader.

Läs mer...

Visa alla nyheter