Branschnyheter

Huddig släpper de första HUDDIG TIGON maskinerna på Svenska Maskinmässan

24 maj 2018

För tre år sedan lanserade Huddig en konceptmaskin, en världsunik fullhybrid baserad på teknologin Tigon Technology. Sedan dess har ett intensivt utvecklingsarbete pågått i fabriken i Hudiksvall och nu visas en första prototyp, och senare kommer ett begränsat antal förseriemaskiner att tillverkas.

Läs mer...

Arccons svängbara gaffelställ underlättar vid all lasthantering.

Hüllert Maskin generalagent för Arccons svängbara pallgaffelställ

24 maj 2018

En vecka före Svenska Maskinmässan kan AB Hüllert Maskin presentera sin senaste strategiska satsning på nyckelredskap för lyft- och lasthantering. Hüllert Maskin tar nu hand om generalagenturen för Arccons svängbara pallgaffelställ för hjul- och teleskoplastare.

Läs mer...

ABL utökar ECO-Line sortimentet

23 maj 2018

Viktfrågan på skopor har blivit en allt viktigare och vanlig fråga bland våra kunder. Samtidigt som kvaliteten på skoporna måste vara hög och till rätt pris. Vi har tagit till oss detta och lanserar nu eco-line som serie med gräv-, kabel-, kabelprofil- och planeringsskopa.

Läs mer...

Banbrytande teknik för övervakning av topphammarborrning

23 maj 2018

RockPulse™, är en ny teknik och produkt som introduceras av Sandvik Mining och Rock Technology, och är den första praktiska lösningen för övervakning i realtid av stress på verktygen vid topphammarborrning. Systemet integreras direkt med borrmaskinen och dess styrsystem och kan användas för optimering av borrningsprocessen under varierande bergförhållanden. Detta bidrar också till att minska utmattningen i materialet hos borrverktygen. RockPulse™ erbjuder stor potential att förbättra den totala borrningsprestandan, med så mycket som fem procent.

Läs mer...

Unik Doosan maskin, nr. 400 000, auktioneras ut på Svenska Maskinmässan

21 maj 2018

Överskottet går till välgörenhet! Maskinia med leverantörer skänker minst 300 000 kr till arbetet mot cancer! Nu har maskinens framtida öde i Sverige bestämts… Maskinia lyckades under den internationella maskinmässan Intermat 2018 ropa in den unika maskinen.

Läs mer...

Swecons 3 000 kvadratmeter stora monter Ö:20 ligger på samma plats som den gjorde på Svenska Maskinmässan 2016.

Swecon tänker större på Svenska Maskinmässan 2018

21 maj 2018

Swecon visar inte bara upp de större pjäserna ur Volvo Construction Equipments produktprogram med 50-tonslastaren Volvo L350H och premiärvisning av nya tipptrucken Volvo R70D som de naturliga blickfången. Swecon tänker större på flera sätt. Med den utökade digitaliseringen i samhället och i branschen så presenterar Swecon nya innovativa tjänster och digitala verktyg för ett så enkelt maskinägande som möjligt.

Läs mer...

Sverige är först i Europa med nya hjullastaren Cat 986K

21 maj 2018

Nu levereras de första hjullastarna Cat 986K i Europa och Sverige är först ut. Hjullastaren är en produktiv bjässe, optimal för bergkrossar och en modern arvtagare till trotjänaren Cat 988F som slutade tillverkas redan 1998. Cat 986K visas på Maskinmässan i Solvalla.

Läs mer...

Linda – innovatör i en mansdominerad bransch

18 maj 2018

Linda Svensson och Rikard Landin driver ett traditionellt företag inom entreprenadbranschen. Tillsammans har de också utvecklat en ny snöplog som effektiviserar snöröjningsjobb samtidigt som den ger miljövinster – Lindaplogen.

Läs mer...

Ny tiltrotator från Rototilt med smarta styrsystemet ICS

17 maj 2018

Rototilts nya tiltrotator Rototilt R1 är anpassad för kompaktmaskiner mellan 1,5 - 3,5 ton, och bygger på samma koncept som de större modellerna i plattformen Rototilt R med integrerad svivel och större flexibilitet med olika styrsystem.

Läs mer...

CAT C13B, Steg V

Pon och Caterpillar är redo för Steg V

17 maj 2018

Snart kommer emissionskraven för dieselmotorer inom EU steg V att träda i kraft. Pon Power och Caterpillar ger grönt ljus för de nya utsläppsreglerna. Och detta kommer diskuteras och visas upp under Svenska Maskinmässan, 31 maj-2 juni, på Solvalla.

Läs mer...

DAF lanserar den första CF Electric

17 maj 2018

Tillsammans med VDL Groep kommer DAF Trucks under 2018 att släppa den första serien av CF el-fordon i drift hos några av deras största kunder. Fordonen består av toppmoderna VDL E-Power Technology för noll utsläpp och extremt låg ljudnivå. Testbilarna tillverkas av DAF och elinstallationen slutförs av VDL Groep.

Läs mer...

Götene Ufo AB presenterar en helt ny serie skopor på Svenska Maskinmässan i Stockholm

17 maj 2018

Götene Ufo AB har utvecklat en helt ny serie djupskopor som går under namnet Götene Granit. Skopserien är anpassad för riktigt tuff körning med höga krav från kunder som har fokus på slitstyrka och utformning. Ett typiskt användningsområde för Granitskopan är att ösa berg till en kross.

Läs mer...

Automatiska redskapsfästen blir Engcons nya standard

14 maj 2018

Den världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon tar nu steget fullt ut med att införa sitt automatiska redskapsfästes-system EC-Oil som standard. Det innebär att du inte längre behöver kliva ur hytten för att krångla med trilskande och sölande kopplingar och slangar. Beskedet från Engcon innebär att du nu erbjuds automatisk olje-, el- och centralsmörjs-inkoppling utan att betala extra för det.

Läs mer...

Mercedes-Benz Trucks årets generalagent för lastbilar

14 maj 2018

Mercedes-Benz Trucks har utsetts till ”Årets generalagent” bland de tunga lastbilstillverkarna i en undersökning med återförsäljare genomförd av MRF, Motorbranschens Riksförbund. Utmärkelsen stärker ytterligare märkets position på den svenska marknaden.

Läs mer...

Hiab förnyar sitt utbud av lätta kranar

14 maj 2018

Hiab, en del av Cargotec, lanserar ett uppdaterat sortiment av lätta kranar med kapacitet från 4 till 11 tonmeter. De uppdaterade kranarna kombinerar styrka och tillförlitlighet med användarvänlighet. Med fyra alternativ med fjärrstyrning och manuell styrning kan kunden välja mellan olika styrsystem som uppfyller den precisionsnivå som behövs när man kör sin kran.

Läs mer...

Pontus Nygren, nytillträdd vd för Hydroscand AB och Hydroscand A/S  

Ny verkställande direktör för Hydroscand AB och Hydroscand A/S Danmark

14 maj 2018

Styrelsen i Hydroscand AB har utsett Pontus Nygren till ny verkställande direktör för verksamheten i Sverige och Danmark.

Läs mer...

Minigrävare med dubbla redskap samtidigt visas på Solvalla

09 maj 2018

Nya Cat 304.5 E2 XTC är Caterpillars mest mångsidiga minigrävare. Den förenar det bästa av två världar med sin smarta redskapslösning som gör den till en kombinerad grävmaskin och kompaktlastare. Nu finns den i Sverige och kommer till Svenska Maskinmässan på Solvalla.

Läs mer...

Storsäljande Merlo i Hüllerts monter

09 maj 2018

Pålitlighet och mångsidighet står i blickfånget när Hüllert Maskin lyfter fram några av sina storsäljande modeller av Merlo teleskoplastare under Svenska Maskinmässan.

Läs mer...

Gasdrivna lastbilar med Allisonväxellåda hjälper Stuttgart i kampen mot buller och partikelföroreningar

09 maj 2018

Stuttgarts kommunala renhållningsbolag fyrdubblar sin flotta av gasdrivna lastbilar på grund av eventuellt kommande förbud mot dieseldrivna lastbilar i stadskärnan.

Läs mer...

Byggstöket är över. Dörrarna står öppna.

Nu står både Söderberg & Haak och Scantruck redo i Rosersberg

09 maj 2018

Scantruck och Söderberg & Haak fick ett fint mottagande på den nya gemensamma adressen i Rosersberg, norr om Stockholm. Manitou-återförsäljaren Scantruck, vars ägare har investerat i fastigheten, delar hyran med Söderberg & Haak, som representerar Komatsu.

Läs mer...

Visa alla nyheter