Branschnyheter

Synergy Group och Steelwrist skriver distributionsavtal för Nya Zeeland

04 dec 2019

Synergy Group har skrivit distributionsavtal med Steelwrist för den nyzeeländska marknaden, för försäljning och support av Steelwrists produkter i hela landet.

Läs mer...

DB Schenker startar nytt i åtta länder

03 dec 2019

Regionen fungerar som ett nav och en ekonomisk bro mellan Asien och Europa. – Dessa länder erbjuder enorma möjligheter som vi vill integrera i vårt globala nätverk. Genom vår lokala närvaro kan vi ge våra kunder ett världsomspännande nätverk, säger Jochen Thewes, CEO på DB Schenker.

Läs mer...

Möt finanspolitikens rockstjärna - Anders Borg talar på ME:s Stora Infradag 2020    

03 dec 2019

Han har av många kallats finanspolitikens rockstjärna för sina insatser under finanskrisen efter Lehman Brothers krasch 2008, andra har skällt honom för okänslig teknokrat. Hästsvansen, tillsammans med en ring i örat gjorde honom populär bland pressfotograferna. Säkert är att Anders Borg, moderat finansminister 2006-2014, är en person som många har åsikter om. Fredagen den 31 januari finns han med på bransch- och arbetsgivareförbundet ME:s Stora Infradag 2020.

Läs mer...

Caterpillars nya bandschaktare Cat D5.

Caterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur

03 dec 2019

Cat D5 är den andra modellen i Caterpillars nya bandschaktarserie efter Cat D6. Maskinen bygger på modern teknologi, ersätter välkända Cat D6N och har en plusmeny med tekniska funktioner. I samband med lanseringen renodlar även Caterpillar modellbenämningarna. Alla storleksklasser får en egen beteckning och bokstavsändelser som N, K, eller T tas bort.

Läs mer...

Ströman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i Sverige

03 dec 2019

Från 1 december 2019 är Ströman generalagent för Johnston och Beam i Sverige, och tar ett helhetsansvar för sopmaskiner inom Bucherkoncernen. Ströman blir därmed Sveriges största leverantör av sugande sopmaskiner.

Läs mer...

Suvanto Trucks blir återförsäljare för ett av Europas största lastbilsmärken DAF Trucks

29 nov 2019

Suvanto Trucks Oy har ingått ett avtal med Nordic Truckcenter om försäljning av nya lastbilar av märket DAF. Suvanto Trucks har som mål att öka marknadsandelen för DAF-fordon i Sverige och Finland.

Läs mer...

Trejons monter på Agritechnica, Hannover.  

Stort intresse för Trejons produkter på Agritechnica

29 nov 2019

Trejons satsning på världens största lantbruksmässa i Hannover - Agritechnica, kan bara sammanfattas som en succé. Mottagandet och intresset av nya produkter var större än någonsin tidigare.

Läs mer...

Anders Jonsson direkt efter utmärkelsen i Luleå

Vinst för Rototilts VD när norra Sveriges främsta entreprenör utsetts

28 nov 2019

Anders Jonsson, VD och ägare Rototilt Group AB, är norra Sveriges främsta entreprenör. Det står klart efter regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Nu väntar nationell final i Stockholm med chans att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco.

Läs mer...

DAF Trucks introducerar sin CF Electric med 6x2 chassi. De första fordonen kommer snart att testas i fältet.

DAF CF Electric med 6x2 chassi finns nu tillgängligt

26 nov 2019

DAF Trucks har introducerat sin CF Electric med 6x2 styvt chassi. De första fordonen testas senare i år som sopbilar av de nederländska offentliga avfallshanteringsföretagen HVC och ROVA. Staden Rotterdam och Cure kommer att följa efter i början av 2020 med en helt elektrisk 6x2 utrustad med kran. Alla dessa fordon är utrustade med en VDL E-Power-drivlina, perfekt för insamling av hushållsavfall. Den helelektriska lösningen levereras av VDL Translift.

Läs mer...

Fräsning i stadsmiljö. Bomags BM 1000/35 provkördes av Peab. (Foto: Mats Thorner)

Positivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsen

26 nov 2019

Bra förarplats, låg ljudnivå, det unika dammskyddet och enkla tandbyten…

Läs mer...

Tomas Lindberg, biträdande museichef på Munktellmuseet, framför Sveriges äldsta traktor.

Historien bakom Sveriges första traktor

26 nov 2019

Det är historisk lantbruksmark. Närmast helig. På Munktellmuseet i Eskilstuna finns hela den svenska traktorhistorien att beskåda. Något som inte hade varit möjligt utan en mans uppfinnesrikedom, och entreprenörskap. Det var här Johan Theofron Munktell lade grunden till det som blev starten på en stolt tradition – i skapandet av Sveriges första traktor.

Läs mer...

Nya Mercedes-Benz Actros utsedd till ”Truck of the Year 2020”

26 nov 2019

Lastbilsjournalister från 24 europeiska länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”. Priset har fokus på teknisk innovation och det är femte gången av fem möjliga som Actros får det och den nionde som det ges till en lastbil från Mercedes-Benz. Det gör Mercedes till det mest framgångsrika märket i prisets historia.

Läs mer...

HBA Fordonsteknik AB lanserar marknadens första varningsljusramp med automatisk dimfunktion!

22 nov 2019

Varningsljusrampen är en spännande ny produkt på marknaden, helt ensam i sitt slag. Den ingår i och kompletterar HBAs redan storsäljande varningsljusserie Legion från Juluen.

Läs mer...

Samgående mellan Siljum Mekan AB och Götene Ufo AB

22 nov 2019

Siljum Mekan AB och Götene Ufo AB har från och med 2019-11-01 samma ägare i form av det nybildade holdingbolaget GUSE AB som förvärvat 100% av aktierna i båda bolagen per detta datum. GUSE AB ägs gemensamt av de tidigare ägarna till Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB och har sitt säte i Göteborg.

Läs mer...

Det första uppdraget där Geomatikk kommer att använda StreamC blir inmätningen av ett område som ska exploateras vid Forsmarks kärnkraftverk i Östhammars kommun.

En portabel markradar som detekterar ledningar under mark – i realtid!

22 nov 2019

"Med StreamC kan vi bredda vårt tjänsteutbud" Det säger Fredrik Ek affärsområdesansvarig för Dokumentation på Geomatikk. Som första företag i Sverige har de köpt en StreamC från Leica Geosystems, en portabel markradar som detekterar ledningar under mark – i realtid.

Läs mer...

En stövel är inte bara en stövel

22 nov 2019

Nordic är tillverkad i miljövänligt EVA-gummi

Läs mer...

Range Rover Evoque vinner pris som bästa SUV/Crossover

22 nov 2019

Nya Range Rover Evoque har utsetts till bästa SUV/Crossover på Dubai International Motorshow av juryn bakom priset Woman’s World Car of the Year 2019.

Läs mer...

Foto: Carolina Lombardini  

Utvecklar fjärrstyrda lastare för virkesterminaler

22 nov 2019

Fjärrstyrda virkeslastare kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Skogforsk arbetar nu i ett projekt där målet är att samma operatör ska kunna styra lastning och lossning på flera terminaler.

Läs mer...

Staffan Haglund tillträder som ny VD för VSM Entreprenad AB i februari 2020

22 nov 2019

VSM Entreprenad AB har vuxit kraftigt de senaste åren och för att på bästa sätt kunna tillvarata potentialen i marknaden har Staffan Haglund rekryterats som ny VD. Staffan Haglund kommer närmast från en roll som Affärsområdeschef på Märsta Förenade Åkeriföretag AB. Magnus Persson kommer fortsatt ha ett stort operativt ansvar i rollen som vice VD för VSM.

Läs mer...

Som att gå ut med hunden. I liggande läge med motorn igång förflyttar sig BT 60 av egen kraft och 58-kilosstampen är därmed väldigt enkel att få med sig. (Foto: Mats Thorner)  

Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskiner

15 nov 2019

Sveriges maskinuthyrare kan nu förbättra sitt utbud av stampar och vibroplattor, när Bomags generalagent Söderberg & Haak storsatsar för att få ut fler av Bomags kvalitetsmaskiner på den svenska marknaden.

Läs mer...

Visa alla nyheter