Åkeri väljer Allisonväxellådor för säkra just-in-time-transporter

Åkeri väljer Allisonväxellådor för säkra just-in-time-transporter

05 april 2017

Br. Bäver levererar dygnet runt med ett tiotal Volvo FL lastbilar utrustade med Allisons helautomatiska växellådor ur 3000-SeriesTM.

Maskindelar och industrikomponenter från hela världen måste komma fram till mottagaren i rätt tid för att inte orsaka produktionsbortfall. Br. Bäver Transport tar det säkra före det osäkra och kör med lastbilar som utrustats med Allisons helautomatiska växellådor.

"Säkra leveranser i rätt tid är ett viktigt krav från många kunder," säger Hans-Jürgen Rudolf som är servicechef på Br. Bäver Transport.. "Ett fordonshaveri mitt i natten skulle få katastrofala följder, så därför chansar vi inte utan har satsat på hög leveranssäkerhet med moderna fordon och helautomatiska växellådor."

Br. Bäver Transport har sedan starten 2003 nu vuxit till ett av Stockholms största åkerier med ett 25-tal lastbilar och ett antal mindre skåpbilar. De kör flyggods för i första hand TNT från Upplands Väsby till hela Mellansverige. För närtransporterna inom stockholmsområdet har man utrustat ett tiotal av sina distributionslastbilar med Allisons helautomatiska växellådor ur 3000-Series™.

Förutom att kunderna får säkra transporter, uppskattar även förarna på företaget de helautomatiska växellådorna.

"Våra förare är 'bortskämda' med sina Allisonlådor, och jag är säker på att många skulle säga upp sig om vi skulle välja någon annan växellådslösning i våra kommande lastbilar," säger Rudolf. Förarkomforten är mycket bra, och växellådorna fungerar perfekt i trånga stadsmiljöer och när man skall backa intill lastbryggor. Det är ofta en trixig manöver, och då är det skönt att slippa tänka på växlingen också."

Andra fördelar som både Rudolf och chaufförerna uppskattar är den snabba accelerationen och förmågan att hänga med i alla start och stopp i stadstrafiken. "Det känns nästan som att köra en personbil," säger han.


Rudolf är säker på att manövrerbarheten och accelerationen förbättrar lönsamheten i verksamheten eftersom produktiviteten blir högre än med lastbilar med manuell växellåda. När det gäller underhålls- och driftskostnader är Rudolf mycket nöjd med prestandan hos de helautomatiska växellådorna.

"Bränsleeknomin är bra och de kräver just inget annat underhåll än de planerade oljebytena, De är lätta att göra så blir det inga långa driftsavbrott på grund av växellådorna. Jag tror faktiskt att hela drivllnan mår bättre av en helautomatisk växellåda. Nästa generation distributionsbilar för lokaltransporter kommer definitivt också att utrustas med Allisons helautomatiska växellådor," avslutar Rudolf.

 

Visa alla nyheter