1755 meter på en vecka: Nytt borrekord med Hütte HBR608!

Rekordborriggen: Hütte HBR608R

1755 meter på en vecka: Nytt borrekord med Hütte HBR608!

21 mars 2017

Under förra veckan satte Finspångs Brunnsborrning (FBB) nytt personligt borrekord med 1755 meter borrade med en maskin på en arbetsvecka. Detta var precis vad vi hoppades på när vi utformade den här maskinen i samarbete med Hütte och Gruse” säger David Johansson, delägare och VD på FBB. ”Vi är mycket nöjda!”

Finspångs Brunnsborrning grundades 1979 av Jonny Pettersson och de senaste 5 åren har företaget styrts av David, 37 och hans bror Martin, 32. Bröderna siktar på tillväxt och ser positivt på framtiden. ”Vi vill erbjuda våra uppdragsgivare effektiv och därmed ekonomisk och snabb borrning. Vi borrar fortfarande brunnar för privatpersoner och lantbruk, men de senaste åren har vi även specialiserat oss på grundläggningsborrning och stora energiborrningsprojekt, sk energilager för t.ex. stora bostadshus eller offentliga byggnader. Hütten köptes med avsikt att få en borrigg som både hanterar grundläggningsborrning och för att ytterligare effektivisera vårt inarbetade arbetssätt inom större projekt för geoenergi.”

Förra veckans rekordborrning gjordes i Norrköping och bestod av 5 hål med respektive 351 meters borrning i berg och arbetet utfördes under en normal 40-timmars arbetsvecka. Tidigare dagsbästa; 600 meter (två brunnar á 300 meter) på en lång (12,5 timmar) arbetsdag står fortfarande fast, men att hålla jämnt och högt tempo över en hel vecka är nog så viktigt anser Michael Thern och hans kollega Kjell Lilja som är Hüttens förarteam och något av ett radarpar på FBB.

Visa alla nyheter