250 000 Allison-växellådor från Szentgotthárd

250 000 Allison-växellådor från Szentgotthárd

22 augusti 2019

En kvarts miljon helautomatiska växellådor har monterats av Allison Transmission i Ungern

Allison Transmissions fabrik i ungerska Szentgotthárd firar att man i dagarna levererat sin 250 000:e helautomatiska växellåda. Det var en Serie 4000 Torqmatic-modell som levererades till Van Hool, en ledande buss- och industrifordonsstillverkare i Belgien.

”Vi gratulerar Allison Transmission till denna milstolpe. Den 250 000:e växellådan från fabriken i Ungern kommer att monteras i en van Hool EX, en turistbuss som är byggd i vår toppmoderna anläggning i Skopje, Makedonien. Vi har erbjudit våra kunder att välja Allisons helautomatiska växellådor i Van Hool TX, TDX och EX-bussar sedan 2015, och år efter år har andelen Allison-utrustade fordon bara ökat. Det är ett populärt val av Van Hools kunder som uppskattar en bekväm åktur, mindre underhåll och positiva synpunkter från förarna,” säger Filip Van Hool, VD för företaget.

För att uppmärksamma händelsen, samlades både de egna och underleverantörers anställda för att fira framgångarna under de 19 åren som verksamheten funnits i Ungern.

"Det gör mig stolt att tänka på att det finns en kvarts miljon växellådor i bruk i olika applikationer runt om i världen som monterats här i Szentgotthárd, av detta lilla men hängivna team", säger Peter Rezsnyak, fabrikschef på Allison Transmission Ungern.”

Utanför Nordamerika har Allison Transmission produktionsanläggningar i Indien och Ungern. I fabriken i Ungern, som ligger i västra delen av landet i staden Szentgotthárd, produceras Serie 3000 och 4000 som ska distribueras till fordonstillverkare över hela världen. Anläggningen, som började fungera år 2000, då som en del av General Motors, flyttade till en egen nybyggd, modern fabrik under 2011. Till att börja med planerade fabriken att montera växellådor ur 3000-serien, men 2005 utökades det även till produkter ur serie 4000. Efter flytten till den nya anläggningen fick man tillräckligt med utrymme för att utöka verksamheten med "customization center" där specialister anpassar växellådorna efter slutkundens speciella önskemål.

Fabriken tillämpar alla Allisons produktionsprocesser för att kunna erbjuda de mest tillförlitliga och uppskattade framdrivningssystemen i världen.

Allison Customer Experience Center & Drive Track (ACE) öppnades år 2012 i anslutning till fabriken i Szentgotthárd. På detta 15 hektar stora område kan kunderna få lära sig om Allison - företag, produkter och teknik - samtidigt som de själva får uppleva våra helautomatiska växellådor. Vid ACE kan både on-road och off-road-fordon provköras och demonstreras, för att kunderna själva skall kunna bilda sig en uppfattning om fördelarna med en Allison-automat i varierande och krävande förhållanden direkt från förarsätet.

Visa alla nyheter