Allison Transmission bygger avancerad miljötestanläggning för fordon i Indianapolis

Allison Transmission bygger avancerad miljötestanläggning för fordon i Indianapolis

12 mars 2019

Allison Transmission investerar nu i en ny anläggning för fordonstester som kommer att underlätta för ytterligare innovationer inom industrin.

”Tillverkningsindustrier Jorden runt förlitar sig på Allisons automatlådor i specialfordon som måste fungera under alla sorts extrema förhållanden,” säger David Graziosi, President och CEO på Allison Transmission. ”Anläggningen för att miljötesta fordon kommer att öka möjligheterna för Allisons ingenjörer att genomföra tester för att replikera fordonsmiljöer och arbetscykler.”

Anläggningen kommer att ligga inom samma område som Alllisons globala huvudkontor, väster om Indianapolis. Den kommer att utrustas med två miljökammare där man kan simulera extrema temperaturer, höjdnivåer och vägförhållanden. Det innebär att man kan testa hur olika regelverk uppfylls, diagnosutveckling av fordon och optimering av prestandaförbättringar. I anläggningen kommer man också att kunna testa en mängd olika drivsystem som konventionella drivlinor, alternativa bränslen, elhybrider och helt eldrivna fordon.

“I en allt ökande konkurrenssituation utmärker sig Indiana som ledande inom avancerad tillverkning tack vare företag som Allison Transmission som fortsätter att driva nya innovationer framåt till gagn för kunder över hela världen, samtidigt som man attraherar, utvecklar och behåller topptalangerna här,” säger Elaine Bedel som är president för Indiana Economic Development Corporation. ”Med den här viktiga investeringen i Indiana bevisar Allison Transmission återigen sin nyckelroll i Indianas högteknologiska framgångar.”

Anläggningen kommer att bli en av få i USA, och den enda i Mellanvästern. När den inte används av Allison själva kommer tredjepartstillverkare att kunna utnyttja den för sin egen testning. Projektplaneringen för testanläggningen har börjat och man räknar med att den är klar att tas i bruk under 2020.

”Allison Transmission har länge varit en viktig tillgång för staden Indianapolis,” säger stadens borgmästare Joe Hogsett. ”Vi är glada för att få arbeta med ett så samhällsinriktat företag och att de nu växer i vår stad. Vi ser fram mot de fördelar den här investeringen kommer att innebära för Indianapolis, industrin och för hela världen.”

“Redan från starten har Allison legat i framkant av innovationer och vi är stolta över att de nu valt att öka sin internationella verksamhet i vår stad,” säger Town of Speedways styrelseordförande Eileen Fisher.

Visa alla nyheter