Allison Transmission förvärvar Walker Die Casting

Allison Transmission förvärvar Walker Die Casting

20 september 2019

Walker är en mångårig leverantör till Allison av gjutgods till aluminiumväxellådor som är av vital betydelse i Allisons produktion Allison Transmission Holdings Inc. (NYSE: ALSN), som är världsledande tillverkare av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor, meddelade 9 september att de har förvärvat de amerikanska företagen Walker Die Casting och C&R Tool and Engineering.

"Vi är glada över att kunna tillkännage förvärven av Walker Die Casting och C&R Tool and Engineering", säger Allison Transmissions CEO och koncernchef David S. Graziosi. "Walker's produkter är av vital betydelse vid tillverkningen och för kvaliteten på våra växellådor. Vi kommer att öka verksamheten och fortsätta det arv som grundaren Robert Walker startade 1958.”

Walker tillverkar aluminiumgjutgods och har varit leverantör till Allison i 20 år. Familjen Walker sökte en köpare för verksamheten, vilket gav Allison möjlighet att köpa tillgångarna i företaget som levererar viktiga kärnkomponenter för växellådor. Allison fortsätter nu det 60-åriga företagets verksamhet. C&R Tool and Engineering är en ledande leverantör av metallbearbetningsverktyg som används av Walker och andra företag.

Walker Die Casting och C&R Tool and Engineering kommer att drivas som Allison Transmission-anläggningar på sina respektive platser i fortsättningen. Walker Die Casting är den näst största arbetsgivaren i Lewisburg, Tennessee och har flera hundra anställda.

"Även om det alltid är svårt att släppa den verksamhet man byggt upp, är vi stolta över att företaget kommer att förbli i goda händer med Allison Transmission," sade John Walker, CEO på Walker Die Casting och son till grundaren.

Allison betalade cirka 103 miljoner dollar kontant för Walker Die Casting och C&R Tool and Engineering. Allison räknar inte med att förvärven kommer att ha någon väsentlig påverkan på det löpande räkenskapsåret.

Visa alla nyheter