Allison Transmission köper Vantage Power och AxleTechs division för elfordonsystem

Allison Transmission köper Vantage Power och AxleTechs division för elfordonsystem

25 april 2019

Den största globala tillverkaren av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor, meddelar att bolaget köpt Vantage Power och AxleTechs division för elektriska fordonssystem.

Allison Transmission har över 103 års historia av ledande tekniska framsteg: från James Allison som ägde den vinnande racerbilen i Indianapolis 500 Mile Race 1915 till att ha byggt samtliga växellådor i amerikanska arméns Abrams Battle Tank. Allison bygger på arvet av dessa och andra framsteg med en elektrifieringsstrategi som utnyttjar och utökar nuvarande elektriska hybridtekniker, utvecklar nya elektrifierade drivsystem och expanderar system- och integrationsnivån vid alternativa framdrivningslösningar. Båda dessa förvärv stämmer överens med Allisons ledande position som innovatör inom framdrivningsteknik, och kompletterar bolagets befintliga kapacitet för att fördjupa elektrifieringsanvändningen i kommersiella fordon.

Vantage Power är ett prisbelönt, Londonbaserat teknikföretag som är specialiserat på utveckling av eldrift och därtill kopplad fordonsteknik för tillverkare av medeltunga och tunga fordon och deras leverantörer. Med särskild fokus på utveckling av batteriteknik, fordonsintegration och styrsystem, samt fordonsanslutning och telemetri, används Vantage Powers teknologi i ett brett utbud av applikationer, som t.ex. kompletta elhybridsystem för bussar.

"Vantage Powers entreprenörsanda och tekniska framsteg kompletterar våra strategiska prioriteringar för att möta och överträffa våra kunders krav,” säger David S. Graziosi, VD och koncernchef för Allison Transmission. "Genom detta och andra tillväxtområden fortsätter vi att bygga vidare på våra konventionella och elektriska hybridprodukter idag, samtidigt som vi differentierar oss på marknaderna för elektrifiering och bränsleceller."

AxleTech är ett ledande teknologibolag som designar, konstruerar, tillverkar, säljer och servar axlar och integrerade elektrifierade axellösningar för tunga kommersiella fordon för väg och terräng. Med industriella rötter från 1919 arbetar företagets nästan 800 anställda världen över med att utveckla avancerade drivsystem, axlar, komponenter och eftermarknadsprodukter till globala kunder. Systemavdelningen är belägen på AxleTechs huvudkontor i Troy, Michigan, USA.
"AxleTechs integrerade lösningar inom elektriska fordonssystem och deras närvaro på Allisons slutmarknader gör att de kompletterar oss som en ledande leverantör av framdrivningslösningar," säger Graziosi. "De begåvade personerna och produkterna inom AxleTechs systemavdelning kommer på ett bra sätt att matcha vår nuvarande produktkompetens med att skapa och erbjuda oöverträffade framdrivningslösningar."

Visa alla nyheter