Allison Transmission presenterar automatlådan xFE för 1000 Series™ och 2000 Series™som ger minskad bränsleförbrukning

Allison Transmission presenterar automatlådan xFE för 1000 Series™ och 2000 Series™som ger minskad bränsleförbrukning

07 november 2017

Allison Transmission meddelade nyligen att deras senaste bränslebesparingsteknologi nu finns tillgänglig även i versioner för 1000- och 2000 Series. Den helautomatiska växellådan har visat sig ge upp till 7 procent lägre bränsleförbrukning jämfört med standardmodellerna.

"Förutom våra växellådor för elhybrider ger våra xFE-modeller den bästa bränsleekonomin vi har att erbjuda," säger John Coll som är senior vice president för global marknadsföring, försäljning och service på Allison Transmission. xFE står för Extra Bränsleekonomi (Extra Fuel Economy). "Syftet med utökningen av xFE-utbudet är att kunna erbjuda bästa bränsleekonomi för helautomatiska växellådor även i mindre bussar och lastbilar."

xFE-lådorna i 1000- och 2000 Series kräver samma utrymme och tekniska specifikationer som de nuvarande modellerna, men har fått en nykonstruerad momentomvandlare och Allisons FuelSense 2.0 Max paket. Under första växelsteget kan momentomvandlaren automatiskt låsas, vilket innebär lägre motorvarv, något som ytterligare förbättrar ekonomin. Samtliga xFE-växellådor kan användas med motorer för alternativa bränslen.

"Den nya konstruktionen ger förbättrad bränsleekonomi i start-stop momenten och ett lägre genomsnittligt motorvarv," säger Coll. "Transit- och stadsbussar är perfekta kandidater för den här teknologin."

Den första xFE växellådan introducerades 2015 i 3000 Series för bussar. De nya modellerna som nu presenteras är den första utökningen av Allisons xFE-utbud och levereras med FuelSense 2.0 som standard.

Visa alla nyheter