Allison Transmission presenterar nästa generations teknologi för helautomatiska växellådor

Allison Transmission presenterar nästa generations teknologi för helautomatiska växellådor

03 oktober 2017

Allisons nya niostegade automatväxellåda ger minskade utsläpp och förbättrad bränsleekonomi. Den kommer även att ha ett integrerat system för start-stop.

ATLANTA– 2 oktober 2017 – På en fordonsmässa i Atlanta, USA nyligen presenterade Allison Transmission sin första niostegade automatväxellåda. Den innovativa automatlådan för medeltunga och tunga fordon kommer att finnas tillgänglig i hela världen år 2020.

"Med den nya växellådan fortsätter Allison att visa sitt engagemang i att bidra till en ny standard för bränsleeffektivitet och utsläpp av växthusgaser, även kallade Greenhouse Gas (GHG)," säger Randy Kirk som är vicepresident för produktutveckling på Allison Transmission. "Växellådan överensstämmer tidsmässigt med miljöskyddsorganisationens (EPA) fas 2 GHG och standarder för bränsleekonomi."

Med sin djupa första växel och industriledande växelförhållande ger Allisons niostegade växellåda en väsentlig bränslebesparing, eftersom det högeffektiva växelförhållandet gör att momentomvandaren kan låsa upp tidigt på den första växeln. Dessutom kommer växellådan att ha ett integrerat system för start-stop av motorn där växellådan håller fordonet still när motorn startas om. Genom att den niostegade växellådan stödjer en mängd olika applikationer passar den särskilt bra för distributionsbilar, bussar, hyr- och leasingfordon.

"När man kombinerar växellådan med vår mjukvara och elektronikstyrningssystem FuelSense® kommer den att sätta ett nytt riktmärke för bränsleeffektivitet och minskade utsläpp som uppnår kraven i Greenhouse Gas Emissions Model (GEM)," säger Kirk. "Många fordonstillverkare i USA, Europa och Asien har redan uttryckt sitt stora intresse och vill utvärdera prototypen med start redan i år."

Allisons niostegade växellåda får samma beprövade tillförlitlighet som de sexstegade kommersiella växellådorna ur 2000 Series™, som har körts i över 160 miljarder kilometer världen över. Den har utvecklats för att kunna utnyttja samma tillverkargränssnitt som sin sexstegade föregångare, vilket gör det lika enkelt att integrera den nya växellådan som en växellåda ur Allisons 2000 Series.

Föraren kommer att upptäcka att körkomforten ökat tack vare mindre växelsteg vilket ger en mjukare start. Accelerationen blir också snabbare vilket i sin tur leder till ökad produktivitet.

Allisons växellådor utnyttjar tekniken med kontinuerlig kraftöverföring (Continuous Power Technology™ ) som mjukt flerdubblar motorns vridmoment i startmomentet och levererar mer kraft till drivhjulen. Föraren kommer att märka en förbättring av produktiviteten, bränsleekonomin, förarkomforten, säkerheten och flexibiliteten jämfört med manuella och automatiserade manuella växellådor (AMT). Allisons växellådor är kända över hela världen för sin kvalitet, pålitlighet och ekonomi. Det framgår även av andrahandsvärdet på Allisonutrustade fordon jämfört med de som har manuella,- AMT- eller dual-clutch (DCT) växellådor.

Visa alla nyheter