Bengt Larsson ny försäljningschef för Mercedes Transportbilar

Bengt Larsson har utsetts till ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar.

Bengt Larsson ny försäljningschef för Mercedes Transportbilar

26 oktober 2018

Bengt Larsson har utsetts till ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på den svenska marknaden. Han efterträder Fredrik Sidnäs som går vidare till en annan roll inom företaget. Högt på agendan står att elektrifiera hela modellprogrammet.

Mercedes har stärkt sin position på den svenska transportbilsmarknaden under de senaste åren. Under 2017 ökade försäljningen av transportbilar (lätta lastbilar upp till 3,5 ton) med 11,5 % och marknadsandelen är 9,3 %. Även under 2018 har utvecklingen varit stark.

Bengt Larsson kommenterar sitt nya jobb:

– Mercedes har en stark position på transportbilsmarknaden och jag ser fram emot att stärka denna position ytterligare, bland annat genom en kommande elektrifiering av hela vårt modellprogram.

Bengt Larsson kommer närmast från Mercedes-Benz personbilsdivision, där han de senaste åren arbetat som Senior Manager för den danska och svenska marknaden för ”Product, Planning & Sales Support”. Han har tidigare också arbetat som controller.

Nuvarande försäljningschefen Fredrik Sidnäs går vidare till en ny roll, som ansvarig för utveckling av framtidens försäljning av transportbilar.

Lång erfarenhet

Martin Lindell, chef för Mercedes-Benz Transportbilar i Danmark och Sverige, ser fram emot att dra nytta av Bengts långa erfarenhet:

– Jag är glad att ha Bengt på plats i transportbilsteamet. Med sin långa erfarenhet inom bolaget och hans goda relationer med återförsäljarna kommer han att bidra till att stärka vår position på marknaden. Jag vill samtidigt passa på att tacka Fredrik Sidnäs för ett utmärkt jobb under hans många år som försäljningschef.

Visa alla nyheter