Cargospace24:s nya tjänst öppnar upp för sänkta transportkostnader och värnar om miljön

Cargospace24:s nya tjänst öppnar upp för sänkta transportkostnader och värnar om miljön

28 november 2017

57 % av alla bilar åker med ledig kapacitet och det vill Cargospace24 utnyttja genom sin digitala tjänst.

CargoSpace24 är helt oberoende och visar bilar i sökarens närområde som skall till samma destination som dess gods.

-Tänk dig att få på ditt gods på en bil som skall till samma destination och som är planerad att åka med den godsmängd som den har, sannolikheten är stor att du får ett mycket bra pris på din frakt om du utnyttjar den bilen. Du gör dessutom en enorm miljö insats då du utnyttjar ledig kapacitet i stället för att beställa en ny bil, säger Thomas Johansson, grundare och ägare av Cargospace24.

Många bilar åker tomma tillbaka när de levererat, den marknaden öppnar CargoSpace24 upp så att du som transportköpare enkelt kan komma i kontakt med dem och få fler möjligheter att finna lämplig transport till ett bättre pris.

-Transportbranschen lider av obalans i systemet, ibland finns inga bilar att få genom transportköparens vanliga kontakter och får de väl tag i en bil får de oftast betala ett högt pris för att få sitt gods levererat. Då kan det vara så att flera mellanhänder blir inkopplade och att alla skall tjäna pengar. Säger Jan Helge, VD, grundare och ägare av Cargospace24.

När du registrerar dig på CargoSpace24 kan du sortera så att du bara ser bilar som passar din typ av fraktbehov. Du kan dessutom välja motortyp, idag är EUR6 det mest miljövänliga valet.
När du är inne på portalen ser du bilarna i ditt närområde och vilken status dem har om dem har ledig kapacitet. Du kan dessutom se nästa destination.

När du skapar ett fraktuppdrag visas en ikon på kartan (Google Map) att här finns gods som söker transport, på så vis jobbar den digitala tjänsten tvåvägs för att uppnå maximal effekt.

Det är helt kostnadsfritt att ansluta sig till CargoSpace24 du registrerar bara dina uppgifter, vilket du gör en gång och sedan kan du använda tjänsten.
Först när du får en lyckad matchning betalar du en liten avgift 49 kr (5 €), det är allt.
Ju fler som använder CargoSpace24:s tjänst desto mer effektiv kommer tjänsten att bli därför jobbar vi med låga avgifter.

Cargospace24 täcker in hela Europa med sitt system för transportplanering
Den digitala tjänsten är igång dygnet runt alla dagar på året och fungerar i hela Europa. Du kan sköta dina fraktbehov från datorn, läsplattan eller smartphonen.

CargoSpace24 spår sig själva vara framtidens transportsamordnare!

Visa alla nyheter