DAF investerar 200 miljoner euro i Westerlo hyttfabrik

Under ett besök av Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi och innovation, meddelade DAF att företaget kommer att investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien

DAF investerar 200 miljoner euro i Westerlo hyttfabrik

25 april 2019

DAF ska investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien för att vara förberedd inför framtida produktionsvolymer, tack vare DAFs framgång runt om i världen. DAF informerade om investeringen då Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi, innovation besökte fabriken.

DAF öppnade sin Westerlo-fabrik 1966, där - förutom hytter – man även tillverkat egna axlar sedan början av sjuttiotalet. Den nuvarande arbetskraften på 2 800 anställda producerar axlar och hytter för lastbilar som kommer från produktionslinjerna i Eindhoven, Nederländerna och i Leyland, Storbritannien.

Ledande

Tack vare sina utmärkta lastbilar, högklassiga tjänster och ett mycket professionellt återförsäljarnätverk har DAF blivit det näst största lastbilsmärket i Europa och marknadsledande inom dragbilssegmentet. För att ytterligare stärka sin ledande ställning i Europa såväl som utanför Europa, skapar DAF helt nya toppmoderna processer på Westerlo-fabriken.

Med investeringen på 200 miljoner euro ökar kapaciteten hos hyttfabriken med cirka 45% till 300 hytter per dag. Detta nummer kommer att överensstämma med kapaciteten hos den nya Lackeringsfabriken, som öppnades officiellt i slutet av 2017, efter en investering på 100 miljoner euro.

Den befintliga hyttsvetsfabriken på 17.800 m2 kommer byggas ut med 13 200 m2. Utbyggnaden kommer att innehålla en enkellinjig layout med cirka 130 avancerade robotar och 135 helautomatiska svetspistoler för att ge kvalitet i världsklass, effektivitet och ergonomi.

Hyttdetaljer som leder vägen i ergonomi

Anläggningen för hyttdetaljer (15 600 m2) kommer att utökas med 20 000 m2. Den nya anläggningen kommer att ha flera sektioner, inklusive en huvudmonteringslinje och en takmonteringslinje. Den kommer också att innehålla en mycket avancerad test- och inspektionsavdelning.

"Investering för framtiden"

DAF president, Harry Wolters: "Den nya toppmoderna hyttfabriken krävs för att DAF ska kunna växa både inom och utanför Europa. Efter genomförandet kommer de nya anläggningarna att vara de modernaste i sitt slag och sätta en riktlinje inom kvalitet, effektivitet och ergonomi. Framför allt visar investeringen på 200 miljoner euro återigen DAF:s förtroende för den belgiska fabrikens framtid. "

"En lärobok om innovation, talang och passion"

Philippe Muyters: "I vår snabbt växlande ekonomi måste företag som vill prestera vara innovativa. DAF har självklart vad som krävs: en vision om hållbarhet, innovation och tillväxt kombinerat med engagemanget att inte bara omvandla sina processer, men också deras medarbetares färdigheter. Jag är stolt över att bidra till dessa läroböcker om innovation, talang och passion. "

Konstruktionen av de anläggningarna på hyttfabriken på DAF Vlaanderen har börjat.

Visa alla nyheter