DAF öppnar toppmodern hyttlackeringsanläggning i Westerlo

Westerlo

DAF öppnar toppmodern hyttlackeringsanläggning i Westerlo

16 november 2017

Belgiens vice premiärminister Kris Peeters och PACCAR Executive Chairman Mark Pigott öppnade igår DAF Trucks helt nya hyttlackeringsanläggning i Westerlo, Belgien. Den nya anläggningen representerar en investering på 100 miljoner euro och sätter nya standarder för kvalitet, effektivitet och miljövänlighet.

DAF öppnade sin Westerlofabrik 1966, där den, förutom de högkvalitativa hytterna, också producerar sina effektiva axlar. DAF Vlaanderen är bland de största företagen i Belgien. Runt 2 600 dedikerade anställda tillverkar hytter och axlar för DAF-lastbilar.

50 % högre kapacitet

Den nya hyttlackeringsanläggningen är 144 meter lång, 58 meter bred och 26 meter lång, och kan lackera 3000 kundvalda färger. Kapaciteten hos den nya anläggningen är 300 hytter per dag, 70 000 per år. Detta motsvarar en ökning på 50 % jämfört med den nuvarande anläggningen.

Modernaste i sitt slag

DAFs nya hyttlackeringsanläggning är en av de modernaste i sitt slag. De ultramoderna målarrobot-sprutmunstyckena roterar med hastigheter upp till 50 000 rpm, vilket ger kvalitet i världsklass och minimerar färgförbrukningen.

Senaste innovationer

Tillsammans med utmärkt kvalitet och effektivitet har miljövänlighet varit i fokus under planeringen av anläggningen. Som ett resultat av de avancerade färgsystemen uppnås en 50 % minskning av utsläppen.

Fortsatt stark tradition

"Denna viktiga investering hjälper DAF i dess tradition att ställa industristandarden inom kvalitet, kundservice och miljö.", kommenterade Mark Pigott. "Under de senaste 15 åren har PACCAR och DAF investerat över 600 miljoner euro i vår Hytt- och Axelanläggning. Vi ser fram emot en mycket ljus framtid i Belgien. "

Visa alla nyheter