DAF Trucks söker Sveriges bästa förare

Vem är den bästa lastbilschauffören i Europa? DAF Driver Challenge 2019 kommer att avgöra detta under de närmaste månaderna. Tävlingen är öppen för alla lastbilsförare och hålls i 28 länder.  

DAF Trucks söker Sveriges bästa förare

04 juni 2019

Jakten efter International DAF Driver Champion har börjat. Vem är Sveriges bästa förare och vem är bäst i Europa? Detta är något som kommer avgöras under DAF Driver Challenge 2019 under de kommande månaderna. Tävlingen, som hålls i 28 länder, kommer att avgöras i en spektakulär internationell final i september för att avgöra vilken förare som förtjänar att bli korad "International DAF Driver Champion 2019".

En bra förare höjer lastbilens prestanda till max. Hen vet hur man får maximal prestanda ur varje droppe bränsle. Hen vet också hur man transporterar frakt säkert och i tid under rusningstrafik och hur man håller ett fordon i bästa skick. Samtidigt känner en bra förare till lagstiftning, tar säkerhet på allvar och anpassar sig till olika väderförhållanden och alla typer av lastbilar. Med andra ord: en utmärkt lastbilschaufför, är en riktig hantverkare.

Tävlingen

DAF Driver Challenge består av tre steg. I steg ett nominerar chauffören sig till tävlingen där föraren presenterar sig själv och förklarar varför hen är en värdig tävlande. Förare kan nominera sig själva men de kan också nomineras av arbetsgivare, kollegor eller till och med sin DAF återförsäljare via drivers.daf.com. Som med alla hantverkare är engagemang, skicklighet och passion de främsta faktorerna.

Internationella finalen

De fem bästa kommer att få medverka i den nationella finalen av Sveriges Bästa DAF förare som kommer hållas under Trucking Festival i Mantorp i augusti. Vinnaren av Sveriges Bästa DAF förare kommer sedan få representera Sverige i den internationella finalen, som äger rum den 28 och 29 september på Goodyears testbana i Luxemburg.

En tävling för varje lastbil

Eftersom DAF söker den allra bästa föraren i Sverige så är deltagandet i DAF Driver Challenge självklart öppet för alla förare, oavsett vilket lastbilsmärke som man normalt kör.

"Bra förare som gör fantastiska lastbilar"

Richard Zink, Director Marketing and Sales och styrelseledamot i DAF Trucks: "Vi har i årtionden byggt lastbilar som erbjuder marknadsledande förarkomfort och har ett brett sortiment av drivteknik utformade för att underlätta för föraren i det dagliga arbetet. Men det är föraren som verkligen kan få fram ett fordons sanna potential. Så nu utmanar vi alla förare att visa sina utmärkta kunskaper bakom våra utmärkta fordon. "

Visa alla nyheter