DAF XF och CF utsedd till årets lastbil i Europa

DAF XF och CF utsedd till årets lastbil i Europa

28 november 2017

DAFs nya XF och CF-serie har utsetts till International Truck of the Year 2018 – ett prestige­fyllt pris som DAF har vunnit vid fem tidigare tillfällen, senast 2007.

– Jag är oerhört stolt över att vi har fått den här utmärkelsen. Det är det bästa kvitto vi kunde få på att DAFs satsning på nya produkter och Norden lever upp till våra höga krav, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

I våras lanserade DAF Trucks sin nya generation lastbilar ”Nya CF och XF”, anpassade för den nordiska marknaden. Utmärkande är bland annat större motorer, radikalt sänkt bränsleförbrukning och längre serviceintervaller.

– De nya lastbilarna är byggda med hänsyn till både det nordiska klimatet och de stora avstånden. Det utvecklade värmesystemet ser till att det alltid är ett bra klimat i hytten och du kan köra upp till 20 000 mil mellan servicetillfällena, säger Mattias Nilsson.

Detta är egenskaper som juryn också uppmärksammade när DAF XF och CF utsågs till Truck of the Year. Utmärkelsen delas ut till den nya lastbil eller modellserie som har bidragit mest till vägtransporteffektivitet baserat på flera viktiga kriterier, bland annat teknisk innovation, förarkomfort, vägsäkerhet, köregenskaper, bränsleekonomi, miljöpåverkan och total ägandekostnad.

– I och med lanseringen av nya CF- och XF-serien sätter DAF en ny standard för medeltunga och tunga lastbilar vad gäller drivlineeffektivitet och övergripande prestanda, säger juryns ordförande Gianenrico Griffini

– I vår bransch är detta den finaste utmärkelse du kan få. Och det är förstås också en bekräftelse på att DAFs ingenjörer och konstruktörer har gjort ett fantastiskt jobb. Eftersom vi nyligen har bildat en nordisk koncern är det dessutom roligt att vinnaren är en bil anpassad just för den nordiska marknaden.

Fakta Truck of the Year

En internationell utmärkelse som delas ut varje år sedan 1976. I juryn sitter journalister från de ledande lastbilstidningarna i 23 europeiska länder. I Sverige representeras Truck of the Year av tidningen Trailer.

För mer information, kontakta

Mattias Nilsson, 070-742 28 71, Mattias.Nilsson@nordictruckcenter.se

Visa alla nyheter