Delvator på Svenska Maskinmässan: Späckat med nyheter – och nye vd:n på plats

Hitachin från Delvator, som snöröjer länsvägar i Dalarna, visas upp på Svenska Maskinmässan.

Delvator på Svenska Maskinmässan: Späckat med nyheter – och nye vd:n på plats

17 april 2018

Minst 12 av Hitachis senaste modeller av Hitachis grävare och hjullastare finns på plats i Delvators monter under svenska Maskinmässan på Solvalla. Under mässan fokuserar Delvator på kompakta grävare och på hjullastare. Ett av huvudnumren är visningen av en unik paketlösning för snöröjning på väg med hjullastare.

Totalt visas fem hjullastarmodeller i spannet från 5-tonnaren ZW75-6 upp till 35-tonnaren ZW370-6. Ett särskilt utropstecken för den ZW180PL-6, som visas och som ägs av Lill-Pärs Schakt AB I Leksand.

Denna 15-tons maskin har utrustats med frontplog, sidvinge och bakbett och används för snöröjning av länsvägnätet norr om Leksand. Lill-Pärs har snöröjt med Hitachis hjullastare under fyra säsonger och den nya maskinen som nu kommer till Svenska Maskinmässan är den senaste versionen. Snöröjningskonceptet är vid det här laget noga utprovat och utrustningen har flyttats över från en äldre ZW180 till den senaste Serie 6-modellen.

En annan intressant nyhet är bandgrävaren ZX300SLF-6. SLF står för Super Long Front och maskinen är alltså utrustad med extra lång bom och sticka. Den når 15,75 meter horisontellt och har ett grävdjup på 10,6 meter.

Till Delvators monter kommer också 50-tonnaren ZX490LCH-6. Modellnamnet är nytt, denna bandgrävare är nämligen efterföljare till den tidigare ZX470. Bytet av sifferbeteckningen i namnet avslöjar att maskinen viktats upp och fått mer muskler. Ett par exempel är förstärkt bomkonstruktion och att överrullarna i undervagnen fått kraftigare infästningar. ZX490 har sexcylindrig Isuzumotor på nästan 10 liter som ger 270 kW (367 hk).

Alla besökare kommer också att lägga märke till de kompaktbyggda maskinerna. I Delvators monter visas storsäljande bandgrävarna ZX135US-6 (15 ton) och ZX225US-6 (26 ton), samt hjulgrävaren ZX145W-6 (17 ton).

Kompaktmaskinerna med indragen motvikt och snävare svängradie tilltalar fler och fler entreprenörer. Numera är hela 43 procent av de svensksålda maskinerna från Hitachi kompaktmaskiner, vilket innebär att dessa modeller ökat kraftigt på bara några år.

– Samtidigt är intresset för de standardbyggda maskinerna i de här viktklasserna fortsatt stort. Systermodellerna till kompaktmaskinerna är svenska storsäljare sedan länge och finns dessutom tillgängliga för snabb leverans, berättar tillträdande vd:n för Delvator, Thomas Pehrsson.

Thomas Pehrsson är för övrigt själv en nyhet. Den 1 maj tillträder han Delvators vd-post efter avgående Lotta Lundquist.

– Att få medverka vid Svenska Maskinmässan ger mig en intressant och givande start. Jag ser mycket fram emot att få träffa nuvarande och blivande kunder och jag vill välkomna alla som vill ha en pratstund med mig, att ta kontakt, säger han.

För mer info:

Visa alla nyheter