​En milstolpe har aldrig nåtts så snabbt - 100 000:e Nya DAF CF och XF

DAF har redan byggt 100 000 lastbilar av den nyaste generationen CF och XF. Nyckeln till det 100 000:e fordonet överlämnades av DAF Trucks president Harry Wolters till Luc Gheys, medägare till Groep Gheys från Belgien.  

​En milstolpe har aldrig nåtts så snabbt - 100 000:e Nya DAF CF och XF

05 september 2019

På DAF Trucks i Eindhoven tillverkades idag den 100 000:e lastbilen av den nyaste generationen CF och XF. Aldrig tidigare i företagets historia har den milstolpen uppnåtts så snabbt. Den 100 000:e lastbilen levererades festligt till Groep Gheys i Mol.

De första fordonen från den nuvarande generationen CF och XF producerades i juli 2017. Sedan dess har inte mindre än 100 000 enheter producerats på DAF Trucks i Eindhoven och Leyland Trucks i Storbritannien.

"Att vi har nått denna milstolpe så snabbt är ett bevis på kvaliteten och effektiviteten i denna senaste generation av lastbilar," sa Harry Wolters, DAF Trucks President. ”Våra kunder berömmer tillförlitligheten, bränsleeffektiviteten, de låga driftskostnaderna och för att inte nämna den oöverträffade förarkomforten. Inte konstigt att DAF är Europas nummer 1 inom dragbilar. ”

Den 100 000:e lastbilen levererades festligt till den belgiska Gheys-gruppen, specialiserad på bulk- och containertrafik. "Vi har en lång historia med DAF Trucks," uttalade medägare Luc Gheys.

”Den första lastbilen som min far började använda i mitten av sextiotalet var en DAF-buss som omvandlades till en flyttbil. Efter min fars väg har vi inkluderat DAF i vår flotta sedan 2015. Erfarenheterna med både lastbilarna från DAF och lastbilhandlaren Lavrijsen har alltid varit utmärkta. Det är därför vi för närvarande har cirka 80 DAF i vår flotta - och i år kommer vi att utöka antalet ytterligare med ytterligare 25 lastbilar. "

Visa alla nyheter