Exsitec och Nordiska Entreprenadsystem i strategiskt samarbete

Exsitec och Nordiska Entreprenadsystem i strategiskt samarbete

14 september 2017

Exsitec och Nordiska Entreprenadsystem, leverantör av programvaran NEXT som digitaliserar bygg- och entreprenadsektorn, tecknar ett strategiskt partneravtal för försäljning och leverans av NEXT till medelstora och större företag i Norden.

Exsitec är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-baserade verksamhetssystem som affärssystem, beslutsstöd och mobila lösningar. Man har fler än 500 företag på kundlistan som inkluderar namnkunniga företag som Fonus, Linas Matkasse, Tele2 Business så väl som många små och medelstora tillväxtföretag. Nu ingår man ett strategiskt samarbete med Nordiska Entreprenadsystem för försäljning och leverans av programvaran NEXT som är ett mobilt digitalt affärsverktyg för bygg- och entreprenadbranschen.

Byggbranschen har varit sena med att ta till sig moderna IT-lösningar men nu sker digitaliseringen i rask takt. Under kort tid har NEXT skapat en kundlista som inkluderar Peab, Veolia och BDX Gruppen. Företaget Implenia har även valt NEXT som mobilt återrapporteringsverktyg i projektet Getingmidjan i centrala Stockholm, vilket är ett av Sveriges mest prestigefyllda byggprojekt just nu.

− NEXT är på väg att bli ett affärsverktyg som saknar motstycke inom bygg- och entreprenadbranschen. Med verktyget officiellt i produktportföljen så kan vi nå ut till en ny kundbas och även erbjuda ett mer komplett sortiment till våra befintliga kunder, säger Johan Kallblad, VD på Exsitec.

− Vi är kräsna när det gäller partners, men blev imponerade av Exsitecs sätt att implementera och ta ansvar för integrationen mellan NEXT och Visma Business. Vi upplever en enorm efterfrågan på NEXT och en del av våra större kunder efterfrågar mer konsultstöd än vad vi har muskler att leverera. Därför passar Exsitecs kompetens oss mycket bra, säger Anders Jacobson, huvudägare av Nordiska Entreprenadsystem.

NEXT är ett molnbaserat verktyg som innehåller allt som behövs för den dagliga administrationen för bygg-, service- och entreprenadföretag. Den mobila lösningen har stöd för budget och prognos, dokumenthantering, rapportering och attestering av tid liksom möjlighet att följa upp både projekt och operativ verksamhet i detalj. Verktyget inkluderar även mobil tidbok, dagbok, egenkontroller, KMA, ritningar etc, och man arbetar även med att komplettera NEXT med dokument- och portallösningar.

Det strategiska samarbetet innebär att NEXT blir en ordinarie del i Exsitecs produktportfölj och supporterbjudande, och att Exsitec blir NEXTs primära konsultleverantör vid leverans till större kunder med behov av konsulttjänster.

För mer information:
Johan Kallblad, vd Exsitec
0706-65 99 09, johan.kallblad@exsitec.se

Anders Jacobson, grundare Nordiska Entreprenadsystem
0708-21 31 91, anders.jacobson@nordsys.se

Visa alla nyheter