Fem stjärnor åt Jaguar E-PACE

Fem stjärnor åt Jaguar E-PACE

04 december 2017

Nya Jaguar E-PACE har just fått fem stjärnor i EuroNCAP. Detta bekräftar att den inte bara blir ett välkommet tilskott til Jaguar familjen utan att den även är bland de säkraste bilarna på marknaden.

Jaguars första kompakta SUV ger hög skyddsnivå åt samtliga åkande i bilen. 86 % för vuxna och, 87 % för barn E-PACE kammade också hem högsta poäng under sidokollisionstestet och gjorde riktigt bra ifrån sig i fotgängartestet, med et skyddsnivå på 77 %

Ett resultat som grundas i en en lång rad säkerhetssystem, som år standard i E-PACE, inklusive automatisk nödbromsning som bromsar bilen om en fotgängare plötsligt skulle gå ut framför bilen.

”Säkerhet är en av våra viktigaste kundprinciper och vi är glada över att Jaguar E-PACE har fått fem stjärnor i EuroNCAP. E-PACE kommer att locka nya kundgrupper till Jaguar, särskilt unga familjer, och både för dem och oss är säkerhet av högsta prioritet. Tilsammens med kombinationen av extraordinär design och fantastisk kördynamik utgör E-PACE själva definitionen av en modern Jaguar, säger Nick Rogers, VD för Group Engineering, Jaguar Land Rover.

Urvalet av säkerhetssystem i Jaguar E-PACE är omfattande.

Exempelvis Matrix-laserstrålkastare LED – germarknadens kanske vassaste framljus, körfältsassistent, adaptiv farthållare med köassistent, fotgängarairbag, övervakning av döda vinkeln och många andra avancerade system.

I Sverige ser vd Jonas Lindow fram emot lanseringen av E-PACE.

”Jaguar E –PACE är en helt ny modell för Jaguar och för den svenska marknaden. En modell som verkligen lockar en yngre publik. En grupp vi inte nått särskilt bra fram till hittills. Men det är jag övertygad om att vi kommer att göramed Jaguar E-PACE. Våra priser börjar från 329.900 kronor, och vi erbjuder attraktiva finansieringslösningar inklusive privatleasing, såjag räknar med att vi kommer att sälja minst 300 bilar under det första året, säger Jonas Lindow och tillägger:

”Jaguar E-PACE kommer absolut att vara med att omdefiniera Jaguar som ett ungt och dynamiskt märke med enaståendedesign. Säljstart blir i januari och vi ser verkligen fram emot att lansera E-PACE på den svenska marknaden”.

Visa alla nyheter