Fem stjärnor til Range Rover Evoque

Fem stjärnor til Range Rover Evoque

24 april 2019

Nya Range Rover Evoque har tilldelats det högsta säkerhetsbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, vilket bekräftar modellens ställning som en av marknadens mest sofistikerade, kompetenta och säkra lyx-SUV:ar.

Inte nog med att den lyxiga kompakt-SUV:en uppnådde 94 % för vuxna passagerares säkerhet – det högsta resultatet för någon Jaguar- eller Land Rover-produkt hittills – utan för dem med yngre passagerare bak fick den 87 procent för barns säkerhet. Det innebär att Evoque är den senaste Land Rovern som tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP, efter Range Rover Velar och Land Rover Discovery SUV.

Nya Range Rover Evoque bygger på Land Rovers nya Premium Transverse Architecture för maximal passagerarsäkerhet och är utrustad med de senaste förarassistanssystemen, bland annat nödbromsning, filhållningshjälp, parkeringshjälp fram och bak samt en backkamera som standard, för att bidra till att undvika trafikolyckor.

Denna kombination av utrustning säkerställde att nya Evoque fick högsta betyget fem stjärnor i det tuffaste Euro NCAP-testprogrammet hittills.

Till detta kan ägare dessutom lägga två tillvalspaket. Parkeringspaketet med parkeringsassistans, 360-graders parkeringshjälp, backmonitor och Clear Exit Monitor, samt Drive-paketet med adaptiv farthållare, dödvinkelassistent och nödbromsning i hög hastighet. Det ger dig komfort och säkerhet vart du än ska köra.

Dessutom innebär ett omfattande krockkudds- och skyddssystem i hela kupén – och dessutom en fotgängarkrockkudde – att denna lyxiga kompakt-SUV alltid skyddar personer både i och utanför bilen.

Finbar McFall, Global Product Marketing Director på Jaguar Land Rover, berättar: ”Range Rover Evoque hör hemma både i stan och på landet, så vi har lagt till den senaste tekniken för att förhindra olyckor samt en ny fordonsarkitektur för att skydda de åkande i händelse av en incident. Resultatet är ännu en femstjärnig testkandidat från Land Rover.”

Bland de många avancerade tekniska lösningarna i nya Range Rover Evoque finns Land Rovers ClearSight-backspegel. Med en knapptryckning omvandlas den till en HD-videoskärm och ger då ett bredare synfält på 50-grader samt överlägsen sikt i dåligt ljus genom input från en bakåtriktad kamera upptill på bilen. Idealiskt när sikten bakåt skyms av passagerare i andra sätesraden eller skrymmande föremål i lastutrymmet.

ClearSight Ground View finns också, en teknik som gör motorhuven osynlig genom att projicera kamerabilder på den övre pekskärmen för att visa föraren en 180-graders vy under bilens framparti. Detta är användbart vid manövrering i trånga parkeringsutrymmen, vid körning nära höga trottoarkanter eller i tuff terräng.

Nya Range Rover Evoque Signature – kampanjepris frän 409.900 kr.

Visa alla nyheter