Fler fördelar för användaren när Rototilt utökar sin positioneringslösning RPS med L5 3DX

Fler fördelar för användaren när Rototilt utökar sin positioneringslösning RPS med L5 3DX

29 mars 2019

Genom RPS har Rototilt skapat ett flexibelt gränssnitt som innebär att L5s nya grävsystem 3DX, som idag 29 mars 2019 lanseras på marknaden, är fullt kompatibelt med Rototilts tiltrotatorsystem.

Rototilt var redan 2015 först ut på marknaden med en positioneringslösning, RPS, som tillsammans med grävsystemet ger föraren en exakt indikation på redskapets position. RPS-funktionen kan eftermonteras och passar till samtliga styrsystem som Rototilt erbjuder.

Genom RPS har Rototilt skapat ett flexibelt gränssnitt för branschens ledande grävsystemstillverkare; bl.a. Leica, Trimble, Topcon, MOBA (Novatron) och nu även för L5 3DX, som gör att de är fullt kompatibla med Rototilts tiltrotatorsystem. Därigenom finns möjligheter att nyttja hela rörelsemönstret hos tiltrotatorn i grävsystemet. För användaren innebär detta en möjlighet att med exakt precision fastställa redskapets position och därmed ökar produktiviteten.

- Vi har fått ett oerhört bra genomslag på RPS och kunderna är jättenöjda. Vi kan tydligt se hur kundernas intresse för vår positioneringslösning RPS ökar då det gör grävmaskinen ännu smartare med mer precision och ökad effektivitet. Att vi nu kan erbjuda kunderna full funktionalitet med L5 3DX känns naturligtvis jättebra, säger Sven-Roger Ekström, Produktchef på Rototilt Group AB.

- L5 3DX är unikt genom att vi kombinerar ett komplett 3D-system till marknadens klart lägsta pris, med den senaste tekniken inom GPS(GNSS), IMU-sensorer och en smartare kontrollpanel. Vi upplever redan ett stort intresse hos kunder som traditionellt kört med 3D-system, men även hos de som vill investera i utrustning till lite mindre maskinstorlekar, säger Martin Lindgren, VD och delägare i L5 Navigation Systems AB.

 

Visa alla nyheter