Fler tunga fordon att vänta – Klaravik tecknar avtal med Foria

Klaravik och Foria, ett Sveriges största transport- och maskintjänstföretag, ingår nu ett avtal.  

Fler tunga fordon att vänta – Klaravik tecknar avtal med Foria

26 mars 2019

Klaravik stärker sin position som ett försäljningsalternativ inom lastbilsbranschen. Nu undertecknar Foria, med sina 150 anslutna åkerier, samarbetsavtalet som ska innebära ännu fler tunga fordon på Klaraviks auktionsplattform.

Under 2018 såldes 3619 lastbilar, bussar, transportbilar och andra tunga fordon på Klaravik, vilket var en rejäl ökning från föregående år. Trenden som fortsatt i samma riktning under inledningen av 2019 får nu ytterligare skjuts – tack vare det nya samarbetet med Foria.

”Vi känner oss mycket glada över att kunna välkomna Foria som samarbetspartner på tunga-fordon-sidan. Vårt samarbete är inte nytt, då Foria sålt fordon hos oss tidigare. Men med det här avtalet i hamn har vi möjligheter att växla upp det ytterligare”, säger Carita Nero, försäljningschef, Klaravik.

”Ypperlig säljkanal”

Även Albin Ahlin, fordonsansvarig på Foria, ser med tillförsikt fram emot det fördjupade utbytet.

”För oss är det en ypperlig säljkanal. Det är ordning och reda med en väl dokumenterad prissättning och budgivning som gör att vi känner oss trygga. De försäljningar vi gjort genom Klaravik har befäst den bilden”.

Tidigare har Klaravik upparbetade avtal med bland andra Svevia, Skanska och BDX-Företagen inom just lastbilssektorn. Vad gäller Forias verksamhet finns merparten av de 150 åkerierna i Stockholm och Mälardalen. Därifrån är nu tanken att fler begagnade lastbilar och andra maskiner från Forias delområden inom bygg och anläggning, logistik, produktion och miljö ska auktioneras ut på klaravik.se.

”Jämfört med privata försäljningar och andra digitala marknadsplatser är Klaravik ett smidigare alternativ. Det ska bli spännande att se vart det här leder”, avslutar Albin Ahlin.

Visa alla nyheter