Fyra modeller av Merlo Allfixare

Merlo 34.9

Fyra modeller av Merlo Allfixare

23 oktober 2019

Merlos succé med kompakta teleskoplastare som med omfattande redskapsprogram utvecklats till redskapsbärare, växer. Nu finns fyra modeller under begreppet Allfixare.

Begreppet ”Allfixare” myntades av Merlos svenska generalagent, AB Hüllert Maskin, 2013. På den svenska verkstaden i västgötska Vara skapade man tillsammans med ett antal redskapstillverkare då ett urval, som anpassades till maskinernas smidiga format och mångsidiga förmågor.

Så småningom fanns två Merlo, som kunde levereras med snöblad, sandningsaggregat (fram alt. bak monterat), klippaggregat, personkorg, skopor, gafflar, kranarmar, sopaggregat, lastväxlarvagnar och mera. Allt anpassat efter varje enskild kunds önskemål och behov.

Därefter har en strid ström av välutrustade små teleskoplastare sålts från Vara med det talande Allfixarnamnet.

Nu växer konceptet med två modeller ytterligare, när Merlo 34.9 och Merlo 40.9 fått samma utrustningsmöjligheter. Båda dessa är modernt uppgraderade teleskoplastare som förutom alla andra funktioner, även har bakre kraftuttag och trepunktslyft.

– Det gör att till exempel många kommuner och fastighetsskötare med jordbrukstraktorer i sin maskinpark kan investera i en mycket mer mångsidig teleskoplastare, som kan göra massor av saker traktorer inte klarar, säger AB Hüllert Maskins operative chef Andreas Tagesson.

Största skillnaderna är det kompakta formatet jämfört med traktorer, samt den långa räckvidden med teleskopbommen och möjligheten att arbeta på hög höjd med bland annat personkorg.

Alla modellerna av Allfixarna har CE-godkända redskapsfästen från fabrik. Valmöjligheterna styrs av vilka behov kunden har, så att maskinen blir exakt så som kunden vill ha den.

– Egentligen finns inga andra begräsningar än den egna fantasin, när en Allfixare ska utrustas, säger Andreas Tagesson.

FAKTA MERLO ALLFIXARE:

Merlo 27.6

Maskinvikt: 4850 kg

Lyftkapacitet: 2700 kg

Lyfthöjd: 5,9 m

Maskinhöjd: 1,95 m

Merlo 30.9

Maskinvikt: 6700 kg

Lyftkapacitet: 3000 kg

Lyfthöjd: 8,6 m

Merlo 34.9

Maskinvikt: 8400 kg

Lyftkapacitet: 3400 kg

Lyfthöjd: 8,9 m

Merlo 40.9

Maskinvikt: 8800 kg

Lyftkapacitet: 4000 kg

Lyfthöjd: 8,9 m

 

Visa alla nyheter