Hakki Pilke 38 PRO - Nya generationens vedmaskin

Hakki Pilke 38 PRO - Nya generationens vedmaskin

26 oktober 2017

Nya uppgraderade 38 PRO. Starkare, snabbare och utrustad med den senaste tekniken ersätter den sin föregångare Easy 38. Det är en vedmaskin som har tagits fram efter att ha lyssnat på kundernas erfarenheter och önskemål. Maskinen finns från och med nu tillgänglig i importören Trejons sortiment.

- De stora fördelarna med 38 PRO är att den är starkare, snabbare och mer användarvänlig. Den kompletterar sortimentet och riktar sig till användare med högre krav, säger Johan Schols, sälj- och marknadschef Trejon.


Hakki Pilke 38 är resultatet av fältstudier, tester och ett nära samarbete med användarna av Hakki Pilke vedmaskiner. Som sin föregångare, Easy 38, kapar och klyver den stockar upp till 38 cm i diameter men klyvkraften är nu uppgraderad till hela 10 ton.

En annan funktion som PRO modellerna erbjuder som standard är patenterade AC10, den automatiska sågkedjespännaren. Något som både förenklar användandet och servicen av maskinen.

- Utveckling inom service och underhåll är efterfrågat bland våra kunder. Tillsammans har vi som importörer, våra kunder och tillverkaren kommit fram till en lösning som både sparar tid och pengar, säger Johan Schols.

Hakki Pilke är den ledande vedmaskinstillverkaren i världen och har alltid legat i framkant på marknaden när det kommer till teknisk utveckling. Med PRO serien fortsätter maskintillverkaren att ta innovation till nya nivåer.

Förutom en högre klyvkraft har även cykeltiden på klyvfunktionen sänkts till 3 sekunder och är nu 20% snabbare än föregångaren.
Vedmaskinens utmatningselevator är utrustad med Hakki Pilkes unika rensfunktion, i den uppgraderade versionen har den även backfunktion.

En ny fördel är också HakkiCut – En knappstyrd kapning som underlättar och automatiserar själva kapmomentet. Det leder till ett snabbare kapmoment och bättre ergonomi för användaren.

- Kapningen och klyvning sker med en knapptryckning och alla andra viktiga funktioner finns nära till hands. 38 PRO kan producera mer ved snabbare än liknande maskiner i samma sortiment, säger Johan Schols.

Visa alla nyheter