Hamburgpolisen satsar på pansarfordon med helautomatisk växellåda från Allison

HMV Survivor I erbjuder en perfekt kombination av acceleration, rörlighet, säkerhet och tillförlitlighet i krissituationer.

Hamburgpolisen satsar på pansarfordon med helautomatisk växellåda från Allison

21 mars 2018

I en europeisk upphandling i hård konkurrens valde Hamburgpolisen att satsa på High Mobility Vehicle (HMV) Survivor I, byggd av den österrikiska tillverkaren Achleitner. Det blev det första fordonet i sitt slag i Tyskland som utrustats med Allisons helautomatiska växellåda.

"Hittills är vi mycket nöjda med Survivor I", säger Thorsten Krumm, fordonschef hos polisen i Hamburg. "Tack vare Allisons växellåda är fordonet extremt lätt att manövrera och har hög förarkomfort. Accelerationsförmågan hos den 12 ton tunga och 6 meter långa Survivor I är också viktig i kritiska situationer."

Fordonet används av specialstyrkor vid särskilt farliga händelser som terroristattacker, kidnappningar och kravaller. Den pansrade trupptransportbilen gör det möjligt för specialstyrkorna att komma fram snabbt och säkert dit de behövs.

"Alla befäl i specialstyrkorna måste kunna köra bilen", säger Krumm. "I farliga situationer är användarvänligheten med en Allison-växellåda en stor fördel."

Allison 2500 SP-lådan uppfyller både de taktiska och ekonomiska kraven hos Hamburgs polis och är fantastiskt tillförlitlig. Den är speciellt konstruerad för säkerhetsfordon som HMV Survivor I. Momentomvandlaren flerdubblar motorns vridmoment vid start, vilket ger mer kraft till drivhjulen och skyddar motorn mot vridmomentstötar och vibrationer.

"Allison-växellådan gör att man får en jämn acceleration och perfekta växelskiften även under belastning", säger Krumm. "Det ger en extra säkerhetskänsla."

Den fyrhjulsdrivna bilen är byggd på ett chassi som utvecklats av Achleitner. Prestandan är lika imponerande i terrängen som på vägen.

"Höga hastigheter och full bromsning är inte ovanliga vid nödlägen", säger Philipp Wallisch, försäljningschef hos Allison-distributören K & W Drive Systems i Österrike. "Man får den bästa möjliga accelerationen och de rätta växlingsvalen tack vare förhållandet mellan växelllägena i växellådan."

Genom att skydda fordonets drivlina och erbjuda en övergripande god hållbarhet är en Allison-växellåda inte bara avgörande i kritiska lägen. Den minskar också underhållskostnaderna och förlänger fordonets totala livslängd.

 

För mer info:

Visa alla nyheter