Hammerglass expanderar

Hammerglass expanderar

24 september 2019

Hammerglass Automotive ångar vidare i den europeiska entreprenadvärlden och nästa stopp på vägen mot tryggare förarmiljöer och bättre driftsekonomi är Tyskland.

Den svenska skyddsglastillverkaren Hammerglass fortsätter nu sin resa ut i världen och har under förhösten etablerat sig med dotterbolag i Tyskland. Hammerglass Automotive, som är marknadsledande inom segmentet entreprenadmaskiner, finns sedan tidigare med egna bolag i Sverige, Norge och Danmark och med i expansionsplanerna finns ytterligare länder i Europa och övriga världen.

Hammerglass öppnar i Nürnberg

Ansvarig för den affärsmässiga utvecklingen i Tyskland blir Oliver Afsah, som i början av september lämnat sin tjänst på bolaget Thyssenkrupp för att landa på Hammerglass GmbH:s Nürnbergs-kontor.

Redan idag finns Hammerglass etablerat i Tyskland som produkt, men utan en egen säljorganisation. Även om Hammerglass glassystem finns tillgängligt för de flesta varumärken och modeller finns det fortfarande luckor i sortimentet.

- Hammerglass målsättning är att inom kort finnas tillgängliga för samtliga maskinfabrikat – antingen som tillval när kunden köper ny maskin, eller på eftermarknaden när en ruta gått sönder eller om man behöver säkra upp maskinen för tuffare arbetspass, säger Oliver om satsningen i Tyskland.

Oliver kommer att ansvara för den tyska verksamheten och är just nu inne i ett intensivt skede med produktutbildningar och marknadsplanering. Oliver kommer att lägga mycket energi på att bygga relationer med Hammerglass partners och som tysktalande blir kommunikationen enklare.

- Det kommer att vara en stor fördel att jag både finns där kunden är geografiskt och dessutom har språket som modersmål, säger Oliver.

Vilka är dina största utmaningar med Hammerglass Automotive i Tyskland?

- Att får marknaden medveten om att det inte finns några alternativ till Hammerglass, avslutar Oliver med ett leende.

Visa alla nyheter