Hiabs första LOGLIFT-skogskran med HiVision har levererats till kund

Hiabs första LOGLIFT-skogskran med HiVision har levererats till kund

16 mars 2017

Hiab, som är en del av Cargotec, har levererat den första LOGLIFT-skogskranen med ett kamerabaserat HiVision-styrsystem till en kund i Sverige. Med HiVision förflyttas kranmanövreringen till lastbilshytten. Ovanpå skogskranen sitter fyra kameror som ger föraren en vy på 270 grader. Operatören kan se hela arbetsområdet och manövrera kranen från lastbilshytten med hjälp av VR-glasögon (Virtual Reality).

 

Hiabs mångåriga kund Ackestens Åkeri AB har valt en LOGLIFT-skogskran med HiVision till sin nya Scania-timmerbil. ”Vi har alltid varit pigga på att prova nya saker i vårt företag”, säger Johan Ackesten, ägare och grundare av företaget. ”Vi var ett av de första företagen i vårt område och inom den här branschen att köpa en skogskran utrustad med hytt på 1990-talet. När vi såg och testade HiVision förra året stod det ganska klart för oss att vi skulle välja den här innovativa lösningen. Mina söner som arbetar tillsammans med mig i företaget var också mycket angelägna om att förvärva nästa generations skogskran”, förklarar Ackesten.

 

Kriterierna för att Ackestens Åkeri skulle köpa en LOGLIFT-skogskran med HiVision var säkerhet, ergonomi och bättre ekonomi. ”Det kan vara farligt att klättra upp i hytten, i synnerhet vid svåra väderförhållanden. Nu behöver vi inte göra det längre. Våra kunder inom skogsindustrin uppskattar också att vi kan lasta mer timmer när vi sparar in på hyttens vikt”, säger Ackesten.

 

”Vi är mycket glada över att kunderna har visat intresse för HiVision-styrsystemet och litar på det. Vi fortsätter det nära samarbetet även i framtiden så att vi kan ta tillvara kundernas erfarenheter och utveckla produkten ytterligare”, säger Martin Klyver, Sales and Product Business Manager på Hiab.

 

Under våren kommer Hiab fortsätta att leverera HiVision i Europa och Japan. 

 

Mer information:

Martin Klyver, Sales and Product Business Manager, Hiab; tfn +46 706 260 660, martin.klyver@hiab.com

Hanna-Kaisa Talvensaari, Senior Communications Manager, Hiab; tfn +358 40 758 1572,

hanna-kaisa.talvensaari@hiab.com

 

Visa alla nyheter