Invigningen av Bercos nya limanläggning blev en dundersuccé!

Invigningen av Bercos nya limanläggning blev en dundersuccé!

09 februari 2017

När en av Sveriges största tillverkare av påbyggnadskåp bjöd in till invigning av ”Sveriges största satsning inom limanläggning - någonsin” så blev uppslutning stor. Press, näringsliv, politiker och branschfolk från hela Sverige slöt upp för att på nära håll uppleva Bercos nya limanläggning och supereffektiva produktionslinje.

Först ut att tala var Bercos VD, Jim Wallström, som höll ett inspirerande tal där han med stolthet berättade om Bercos resa och det historiska steg man nu tagit genom denna jätteinvestering för att effektivisera produktionen. - ”Vi har nu flyttat gränsen för vad ”just-in-time” innebär i skåp-påbyggarbranschen”, säger Jim.

Detta bör ha fått varje beställares hjärta att klappa lite extra då behovet av att kunna klämma in stora beställningar med kort framförhållning, snabba leveranstider och oförändrad kvalitet blir allt mer efterfrågat.

Det bekräftade även Ivecos Sales Support Manager, Thomas Marceu, som kommit ända från Helsingborg för att se underverket. Marceu berättade också när man valde Berco som leverantör 2015 så hade man tre viktiga krav; kvalité, kapacitet och ledtider vilket denna satsning ytterligare förstärkt.

Volkswagen Group Sveriges produktchef, Anders Andreasson som varit kund till Berco i 16 år, intygade också att samarbetet med Berco varit givande. ”Hög produktivitet, ständigt utvecklande och ett norrländskt jävlar anamma har genom åren stärkt samarbetet och bland annat resulterat i ett gemensamt varumärke, Volymax som man tillsammans levererat ca 350 bilar årligen”. Anders avslutade sitt tal med att man hoppas att de första fantastiska 16 åren nu ska följas av 16 nya.

Även Västerbottens Handelskammares VD, Peter Forssell var glad över att höra kundernas uppskattning över sina samarbeten med Berco. – ”Fantastiskt roligt att få vara med när ett så framgångsrikt företag som Berco tar ett historiskt stort steg och satsar på framtiden”.

Skellefteås kommunalråd, Lorentz Burman, hade fått den hedrande uppgiften att klippa invigningsbandet och förklarade stolt på scenen att ”Berco är precis det som gör Skellefteå till den fantastiska plats det faktiskt är. Kompetensen, målmedvetenheten och viljan att vara i framkant i sin bransch har bidragit till att forma både företag och bygd till vad det är idag och hur den kommer att se ut i framtiden ” därefter klippte han invigningsbandet till besökarnas jubel.

Efter själva invigningsproceduren fick besökarna se hur den nyinstallerade laserstyrda digitalväggsågen kapade skivor snabbt och med en kuslig precision. De fick även se den nya limappliceringsmaskinen limma effektivare än något annat på marknaden.

Dessutom kompletterades invigningen med en guidad tur på resterande produktionslinje där besökarna fick insyn i hur Berco arbetar med montering, kvalitetssäkring och slutkontroll till leveransklara skåp.

Det var många som konstaterade att kommunalrådet hade rätt i sin reflektion att Bercos satsning inte uppkommit av en slump. Man har i över 50 år utvecklat sin goda affärsidé, uppbackat av spetskompetens, förändringsvilja och stor målmedvetenhet. De kommande femtio åren lär fortsätta i samma anda, bara ännu effektivare.

För ytterligare information kontakta:
Jim Wallström
VD, Berco Produktion AB
Tel: 0910-29 07 01
Mobil: 070-101 47 01

Visa alla nyheter