Johan Johnsson tillträder som ny VD på ABKATI

Johan Johnsson tillträder som ny VD på ABKATI

03 oktober 2017

Per den 1 oktober 2017 tillträder Johan Johnsson tjänsten som VD på ABKATI, AB Karosseritillbehör. Han tar över stafettpinnen efter Gunder Nilsson som efter 25 förtjänstfulla år på posten kommer att fortsätta som Senior Advisor på Axel Johnson International.

Under Gunders tid har ABKATI vuxit från ett mindre, lokalt bolag till att vara en ledande aktör inom fordonsbranschen. Med sin långa erfarenhet kommer han att fungera som stöd för Johnsson under en övergångsperiod och även under 2018 vara tillgänglig i sin nya roll på Axel Johnson International.
Johan kommer senast från en tjänst som VD på CHS Controls AB och har ett mångårigt förflutet som VD inom koncerner som Rittal och JUMO Skandinavien.
”ABKATI är ett välskött företag med gott renommé i branschen. Det är ett bolag i ständig utveckling och jag ser fram emot att driva bolaget vidare i den riktningen och samtidigt kunna bidra med mina egna perspektiv och erfarenheter”, säger Johan Johnsson, nytillträdd VD på ABKATI.
”Det har varit en givande tid som VD på ABKATI med många utmaningar på vägen till det bolag vi är idag. Det är med varm hand jag nu lämnar över till Johan Johnsson. Han har en spännande resa framför sig och jag önskar honom all lycka till”, säger Gunder Nilsson, avgående VD på ABKATI.

För mer information kontakta:
Roger Ohlsson, CFO ABKATI, Roger.Ohlsson@abkati.se 040-31 55 14

Visa alla nyheter