Kraftig försäljningsökning av kompakta Hitachigrävare

Hitachi bandgrävare ZX135USLC-6.

Kraftig försäljningsökning av kompakta Hitachigrävare

02 augusti 2018

Kompaktbyggda grävare från Hitachi har ökat kraftigt i popularitet hos svenska maskinentreprenörer. Senaste statistiken från Delvator visar att av alla sålda Hitachi i Sverige är numera mer än 40 procent kompaktmaskiner. Se dem på Entreprenad Live i september!

Försäljningsframgångarna gäller de kompakta grävarna av följande modeller:

Bandgrävaren ZX225US-6 (26 ton).

Hjulgrävaren ZX145W-6 (17 ton).

Bandgrävaren ZX135US-6 (15 ton).

Bandgrävaren ZX85US/USB-5 (8,5 ton)

Flera av kompaktmodellerna från Hitachi finns på plats i Delvators monter under mässan Entreprenad Live i Göteborg den 6-8 september

Gemensamt för modellerna i storlekarna 15-26 ton är att de är baserade på beprövade, normalstora modellsyskon. Hitachi har alltså utgått från redan befintliga och storsäljande modeller och byggt kompakta varianter av dem, vilket blivit en stor framgång.

– De har samma egenskaper och prestanda som ursprungsmodellerna, men med skillnaden att de är mer kompakta i formatet, förklarar Delvators produktansvarige Magnus Hansson.

– Hitachis koncept bygger på att sätta prestanda före storlek. Man vill inte försämra specifikationerna bara för att kompaktmodellerna är mindre i format. Det sker därmed inga kompromisser med prestanda eller effektivitet, kompaktmodellerna levererar samma styrka och egenskaper som normalmaskinerna gör.

Kompaktmodellerna ZX135US-6, ZX225US-6 ZX145W-6 har samma prestanda som de normalbyggda modellerna, men mer kompakta yttermått. På arbetsplatserna ger det ofta fördelen att en kompakt maskin kan stanna kvar längre på byggprojekt utan att det blir för trångt. Det ger alltså ökad beläggning.

En annan fördel kan vara att vissa jobb kan utföras snabbare och mer effektivt med kompaktmaskiner, då standardmaskiner måste gå ner i modellstorlek, där det är trångt.

När det gäller 8,5-tonnaren ZX85US-5 så har denna maskin samma förarhytt som övriga kompakta Hitachigrävare och erbjuder därmed bra förarmiljö. Motorn är utvecklad för att ligga under gränsen för miljökrav. Det innebär okomplicerad motorteknik kombinerat med avancerad hydraulik vilket ger bra prestanda, samtidigt som helheten ger en enklare lösning för kunden.

Systermodellen ZX85USB-5 har till synes samma modellbeteckning, men med den stora skillnaden att den har svängbom och mindre förarhytt. Svängbommen kan vara nyttig i trånga utrymmen och ger längre räckvidd.

Båda är byggda med rejäl undervagn med påkostade hydraulkomponenter.

Visa alla nyheter