Lännen Tractors väljer säkert redskapsfäste från Engcon som standard

Lännen Tractors väljer säkert redskapsfäste från Engcon som standard

14 december 2016

Lännen Tractors fortsätter att satsa på säkerhet och i de fall grävlastarna utrustas med tiltrotatorer från Engcon väljer Lännen också Q-Safe säkerhetsfäste som standard, ett av världens säkraste redskapsfästen för grävmaskiner.

– På arbetsplatserna är det viktigt att veta att skopan eller annat redskap sitter fast och inte lossnar av misstag. Vi beställer därför Q-Safe-säkerhetsfäste till alla våra Engcon tiltrotatorer, säger produktgruppschef Jan Aspvik på Lännen Tractors.

Lännen Tractors har under flera år utvecklat maskiner avsedda för specialarbeten, till exempel banarbeten. Stort fokus ligger på säkerhetslösningar, och produktutvecklarna på Lännen arbetar dagligen med att komma på nya idéer och insatser för att ytterligare öka säkerheten och användbarheten på deras maskiner. Redan nu utrustas över hälften av Lännens maskiner med ett specialredskap.

– Vi är glada över att Lännen ser fördelarna med vårt säkra redskapsfäste. Vi ser nu att branschen börjar ta till sig våra säkra produkter allt mer, säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef.

Säkerheten är i fokus
En rad EU-standarder utgör grunden för säkerhetsutvecklingen. Det är sedan upp till maskintillverkaren att se till att effektivitisera arbetet och samtidigt uppnå maximal säkerhet. Det gäller såväl inne i och som utanför maskinen. För att förhindra arbetsplatsolyckor har Lännen beslutat att använda Q-Safe säkerhetsfäste på alla Engcon tiltrotatorer som de levererar.

 

– Säkerheten främjas av Engcons Q-Safe säkerhetsfäste som vi tagit i bruk. Redskap som fästs under Engcons tiltrotator kan tack vare Q-Safe säkerhetsfäste inte lossa och falla ned. Om redskapet ej är fullständit inkopplat får även de som arbetar runt maskinen veta det. En ljud- och ljussignal uppmärksammar när redskapet ska kopplas av eller på. Detta minimerar riskerna för olyckor, säger Jan Aspvik.

Q-Safe redskapsfäste är som standard förbredd för att fabriks- eller eftermonteras med EC-Oil automatiska oljekopplingssystem, vilket gör att föraren ej behöver lämna förarplatsen för att ansluta hydrauliska redskap, som exempelvis gripar, markvibbratorer, hammare med med mera.

Visa alla nyheter