MASKINIA intar Västerbotten med OLOFSSON MASKIN AB i Umeå

Fredrik Holmquist, VD Maskinia tillsammans med Håkan Olofsson, VD Olofsson Maskin AB

MASKINIA intar Västerbotten med OLOFSSON MASKIN AB i Umeå

28 september 2017

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu tas ett steg framåt i Norrland då Olofsson Maskin AB blir återförsäljare för samtliga märken i Västerbottens län.

Maskinia är generalagent för Case, Doosan och Atlas Copco och har alltid strävat efter största möjliga närhet mellan kunder och företagets representanter. Maskinia skapar denna närhet dels genom egna säljkontor och serviceverkstäder och dels genom att samarbeta med återförsäljare samt servicepartners. Maskinia utvecklar kontinuerligt försäljnings- och servicenätverket i Sverige och arbetet kommer att fortgå.


Företaget Olofsson Maskin AB har långa anor tillbaka i tiden som familjeföretag i entreprenadbranschen där Håkans morfars far startade företaget och som sen vandrat i arv fram till Håkan. När Håkan tog över så var företaget ett renodlat entreprenadföretag, men har nu tagit steget över till försäljning av maskiner istället. Företaget är idag återförsäljare för Magni teleskoplastare, tunglyftare och saxliftar samt North Star Campers.
-Att bli återförsäljare för Maskinias varumärken känns spännande och utmanande. Jag känner en stor trygghet i kvaliteten hos Doosan, Case och Atlas Copco. Maskinia har en stabil organisation som jag känner en stor uppbackning i. Jag ser fram emot att träffa befintliga och nya kunder i mitt område och visa upp det breda programmet av maskiner och redskap som vi nu erbjuder, säger Håkan Olofsson, ägare till Olofsson Maskin AB.
Serviceverksamheten i området kommer fortsättningsvis att skötas av Yngve Westin Maskinservice i Örnsköldsvik, samt Kent Nilsson Bil & Maskin AB i Umeå.


-Det känns roligt att Olofsson Maskin AB nu ansluter sig som återförsäljare till Maskinia. Vi är inne i en expansiv period där vi utökar med egna säljare, fler återförsäljare samt ett bredare servicenätverk. Detta gör nu att Doosan, Case och Atlas Copco går framåt på bred front i Sverige. Vi vet att Västerbottens län är en region där vi kan utveckla och bredda vår försäljning och med hjälp av Håkan så har vi alla möjligheter till det, avslutar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

Visa alla nyheter