MASKINIA startar samarbete med BOSTRÖM MASKIN AB i Gävle

Fredrik Holmquist, VD Maskinia tillsammans med Sam Boström, VD Boström Maskin AB

MASKINIA startar samarbete med BOSTRÖM MASKIN AB i Gävle

21 september 2017

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu tas ett stort steg i och med att Boström Maskin AB blir återförsäljare för samtliga märken i Gävleborgs- och Dalarnas län.

-Det känns väldigt roligt att Boström Maskin AB nu ansluter sig till oss och börjar erbjuda sina kunder våra märken; Case, Doosan och Atlas Copco. Tillsammans kommer vi att stärka upp försäljningen och samtidigt kunna erbjuda kunderna bättre eftermarknad i den här viktiga regionen. Boström Maskin AB är en stabil aktör på marknaden i Gävle och Dalarna och vi kan nu jobba långsiktigt tillsammans med att bygga vidare på våra varumärken, säger Fredrik Holmquist VD på Maskinia.
Maskinia har sedan tidigare ansvarat för försäljning i regionen med utgångspunkt från det egna kontoret i Järfälla men nu kommer Boström Maskin AB att ta det fulla ansvaret för försäljning i området. Detta kommer att skapa en ökad närvaro och närhet till kunderna i regionen.
På servicesidan kommer Orsa Maskin AB att fortsätta sköta serviceverksamheten i norra Dalarnas län medans nu Boström Maskin AB tar över servicen för befintliga kunder i Gävleborgs län samt södra och östra delarna av Dalarnas län.
-Vi ser det som ett mycket spännande och naturligt tillskott att kunna leverera Case, Doosan och Atlas Copco. Detta breddar vår verksamhet samt gör att vi får ett mer komplett sortiment av entreprenadmaskiner, säger Sam Boström VD på Boström Maskin AB.
Boström Maskin AB har sedan 1988 ansvarat för Willeförsäljningen i distriktet och de har även lång erfarenhet av både grävmaskins- och hjullastarförsäljning. Sam, Mats & Peter som är säljare idag står redo för kundernas förfrågningar.
Maskinia har varit generalagent för Case sedan 2012, Doosan sedan 1990 och Atlas Copco sedan 2016. Maskinia har alltid strävat efter största möjliga närhet mellan kunder och företagets representanter. Maskinia skapar denna närhet dels genom egna säljkontor och serviceverkstäder och dels genom att samarbeta med återförsäljare samt servicepartners. Maskinia utvecklar kontinuerligt försäljnings- och servicenätverket i Sverige och arbetet kommer att fortgå.

Visa alla nyheter