MASKINIA startar samarbete med Jämt-Maskin AB i Östersund.

Niclas Olsson, delägare Jämt-Maskin, Fredrik Holmquist, VD Maskinia, Henric Olsson, delägare Jämt-Maskin.

MASKINIA startar samarbete med Jämt-Maskin AB i Östersund.

01 februari 2018

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu utökas detta tack vare att Jämt-Maskin blir återförsäljare för samtliga märken i Jämtlands län.

-Det känns väldigt roligt att Jämt-Maskin nu ansluter sig till oss och börjar erbjuda sina kunder våra märken;Case, Doosan och Atlas Copco. Tillsammans kommer vi nu att starta upp försäljning, service och reservdelar i den här viktiga regionen. Jämt-Maskin är en långvarig, stabil och igenkänd aktör på marknaden i Östersund med omnejd och vi kan nu jobba långsiktigt tillsammans med att erbjuda kunderna våra märkens produkter, säger Fredrik Holmquist VD på Maskinia.

Jämt-Maskin har sedan 1984 varit aktiva inom främst lantbruksmaskiner, bland annat som återförsäljare av Massey-Ferguson och senare byggt på med bland annat Wille-redskapsbärare samt en mängd olika redskap tillhörande dessa märken. Att man nu söker sig vidare till entreprenad beror på att man vill bredda och utöka sortimentet till sina kunder och då främst avseende större entreprenadmaskiner.

I dagsläget finns verkstad med fältservicedel och denna kommer att utnyttjas för att även stötta kunder i entreprenadsektorn. Planer finns på att ytterligare förstärka servicesidan och tillsammans med tidigare etablerad servicelämnare, Wagelins Entreprenad, finns goda förutsättningar att möta upp behovet och ge kunderna bästa möjliga eftermarknad, vilket skapar en trygg maskinaffär.

Ägarna till Jämt-Maskin, Niclas och Henric Olsson, kommer att ansvara för försäljning av de tre märkena på distriktet och de är triggade för uppdraget.

-Det känns både roligt och spännande att nu utöka sortimentet och kunna erbjuda våra kunder större och tyngre maskiner. Vi har sedan länge känt av behovet när vi träffat kunder och vi tog därför kontakt med Maskinia. Vi tycker att de erbjuder tre riktigt fina kvalitetsmärken som passar marknaden väl. Vi ser fram emot förtroendet att sälja dessa märken i vårt distrikt och vår magkänsla säger att vi tillsammans, kommer att utveckla försäljning, service och reservdelar till våra befintliga och nya kunder, säger Niclas Olsson, en av delägarna på Jämt-Maskin.

Maskinia har varit generalagent för Case sedan 2012, Doosan sedan 1990 och Atlas Copco sedan 2016.
Maskinia har alltid strävat efter största möjliga närhet mellan kunder och företagets representanter. Maskinia skapar denna närhet dels genom egna säljkontor och serviceverkstäder och dels genom att samarbeta med återförsäljare samt servicepartners. Maskinia utvecklar kontinuerligt försäljnings- och servicenätverket i Sverige och arbetet kommer att fortgå.

Visa alla nyheter