Maximal säkerhet med Milwaukee kabelsax

Maximal säkerhet med Milwaukee kabelsax

13 november 2017

Milwaukee introducerar två nya sladdlösa hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™ ONE-KEY™-kabelsaxar; M18 HCC45 och den fjärrstyrda underjordskabelsaxen M18 HCC75R. Båda kabelsaxarna är kompatibla med det sladdlösa M18™-sortimentet som nu innehåller fler än 100 elverktyg som kan köras med samma batteri.

Den nya underjordskabelsaxen parkopplas med en trådös fjärrkontroll som låter ledningsarbetare upprätta större avstånd till klippet, och med möjlighet att klippa upp till 75 mm blir arbetet smartare och säkrare.

”På grund av spänningen i kraftledningarna håller ledningsarbetare alltid avstånd till kablarna för att minimera riskerna. När det handlar denna typ av kritiska arbeten använder ledningsarbetare metoder såsom hydrauliska pumpar och ”hot sticks” som innebär att fysisk kontakt mellan användaren och kabeln kvarstår” berättar Tobias Jönsson, Junior Trade Product Manager på Milwaukee®. ”Vi är stolta över att kunna introducera marknadens mest tekniskt avancerade underjordskabelsax som kommer att skapa en säkrare arbetsmiljö för ledningsarbetaren”, fortsätter Tobias.

Med en trådlös fjärrkontroll och Bluetooth® kan ledningsarbetaren kommunicera med sin hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™-kabelsax och styra arbetet. En indikatorlampa på den trådlösa fjärrkontrollen informerar omedelbart användaren när klippet är klart. Den trådlösa fjärrkontrollen parkopplas exklusivt med avbitaren vilket eliminerar risken att andra enheter skulle kunna koppla upp sig mot maskinen och aktivera den av misstag. Verktyget kan enkelt växlas mellan manuellt läge och fjärrläge med en brytare på baksidan.

Ledningsarbetaren behöver ett verktyg som kan konfigureras, klippa och sedan snabbt återställas för nästa klipp. Ett handtag och en krok möjliggör enklast möjliga upphängning i kulvertar och manhålsluckor. Genom att handtaget är placerat uppe på verktyget kan användaren klippa med handleden i rakt läge vilket förbättrar ergonomin och gör arbetet mindre slitsamt.

Med upp till 60% snabbare klipp än konkurrerande modeller är den nya fjärrstyrda M18™ FORCE LOGIC™-underjordskabelsaxen också den snabbaste avbitaren i klassen.

M18 HCC45 hydraulisk kabelsax

Milwaukee lanserar också den nya hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™-kabelsaxen M18 HCC45. Detta är marknadens snabbaste kraftledningskabelsax och klipper ACSR- och ACSS-kablar på upp till 44 mm. Tack vare M18™ REDLITHIUM-ION™ 5.0 Ah-batteriet klarar maskinen fler än 200 klipp per laddning.

”Handverktyg sliter på kroppen och är svåra att använda. Sladdlösa kraftledningssaxar är stora, svåra att rikta in och har ett skärhuvud som är extremt bökigt att stänga runt tråden vid klipp i mellanregistret. Detta gör att arbetet kräver många händer”, berättar Tobias Jönsson. ”Med vår självstängande konstruktion kan användaren öppna käften med bara en hand vilket gör det enklare att rikta in huvudet rakt mot kabeln. Vid klipp i mellanregistret stänger kabeln automatiskt käftarna, så att användaren inte behöver hantera sprintar eller sträcka sig för att nå.

Enheten är helt balanserad och ger ledningsarbetaren bästa möjliga kontroll”, avslutar Tobias.

En del av ONE-KEY™-sortimentet

Som en del i det problemlösande arbetet har vi gjort båda de nya kabelsaxarna kompatibla med den digitala plattformen ONE-KEY™ som låter användaren synka verktyget trådlöst med en mobil enhet eller dator. Användaren kan övervaka sina verktyg, spåra var borttappade verktyg finns och få aviseringar när ett borttappat verktyg har hittats. Dessutom hjälper ONE-KEY™ till att hålla koll på verktygens användnings- och serviceintervall så att utnyttjandet kan optimeras och maskinparken begränsas. Appen ONE-KEY™ kan laddas ner gratis från App Store och Google Play Store.

Visa alla nyheter