Mercedes först med online-försäljning av transportbilar

Mercedes först med online-försäljning av transportbilar

06 juni 2017

Mercedes-Benz blir först i Sverige med att erbjuda online-försäljning av transportbilar. Försäljningen på webben gäller de populära modellerna Vito och Citan och kostnaden blir lägre än för motsvarande nybeställning. Erbjudandet är uppbyggt som operationell leasing och blir transportbilsvärldens motsvarighet till privatleasing, utan kontantinsats och utan risk. Premiär sker idag, den 1 juni.

– Online-försäljning är nästa steg i utvecklingen av vårt ”24-timmars showroom”, säger Fredrik Sidnäs som är försäljningschef för transportbilar på Mercedes-Benz Sverige.

Med lanseringen av en online-plattform för transportbilsförsäljning skapas nya möjligheter för kunder att effektivisera sitt transportbilsköp och därmed fokusera mer på sin kärnverksamhet. Försäljningen på webben gäller lagerbilar med förbestämd utrustning, vilket medför en betydligt lägre kostnad jämfört med en vanlig nybeställning. Kunden leasar transportbilen till en fast månadskostnad som sträcker sig över tre år. Tjänsten erbjuds i hela landet och leverans sker kort efter beställning hos någon av Mercedes många återförsäljare i landet.

Premiär 1 juni

Den 1 juni börjar Mercedes online-försäljningen av Vito och Citan. Storsäljaren Vito är en ordentlig transportbil med lastvikt på 810 kg och bilen kommer utrustad med säkerhetssystem som sidvindsassistent och trötthetsvarnare. Priset är från 4.099 kronor per månad för en Vito inklusive finansiering, service och förlängd nybilsgaranti. Motsvarande pris för en Citan blir från 2.309 kronor per månad. Mercedes-Benz Citan blir allt populärare på den svenska marknaden, inte minst på grund av att den är stor när lastutrymme behövs men samtidigt smidig i trånga utrymmen.

Garanterat restvärde och komplett service

Operationell leasing är ett populärt sätt för företagare att finansiera bilen utan några risker. Genom leasing av transportbilen med ett fast belopp varje månad ingår finansiering, komplett service inklusive slitdelar, förlängd nybilsgaranti, MobiloVan 24/7 vägassistans och garanterat restvärde. Det är en flexibel lösning med en fast månadskostnad utan krav på kontantinsats. Operationell leasing via online-försäljning är kostnads- och tidseffektivt för kunden samtidigt som leasingen innebär komfort och trygghet. Operationell leasing erbjuds av Mercedes eget finansbolag Mercedes-Benz Finans.

Se onlineförsäljningen här: https://nytransportbil.mercedes-benz.se/

Visa alla nyheter