”Mr Bomag” är tillbaka. Stefan Åkerström gör comeback.

”Mr Bomag” är tillbaka. Stefan Åkerström gör comeback.

29 oktober 2019

För omkring 20 år sedan hade Stefan Åkerström smeknamnet ”Mr Bomag”. Nu är det dags igen! Stefan är i full gång med att bidra till Bomags nya offensiv i Sverige och kan åter igen ta på sig Bomag-namnet.

Stefan Åkerström jobbar sedan i höst för Söderberg & Haak Maskin AB, som är ny svensk generalagent för Bomag i Sverige.

Hans erfarenhet av maskinbranschen, vägbyggnad, försäljning och av hur man garanterar ett bra servicenät är outstanding. Totalt har Stefan Åkerström arbetat inom de här branscherna i 50 år.

– Nu fick jag chansen att ännu en gång jobba med Bomag. Det känns bra, jag kan inte neka till att vara Bomag-frälst, säger han.

– Bomag är en fantastisk maskintillverkare som levererar bra produkter med hög kvalitet. De har alltid legat i framkant gällande kvalitet och teknisk utveckling och därför är det stimulerande att ingå i den organisationen och tala för produkterna.

Förra gången det begav sig – kring millennieskiftet – arbetade Stefan med Bomags produkter under ungefär 15 år. Då var Bomags marknadsposition i Sverige betydligt större än vad den är idag.

– Men nu finns mycket bra möjligheter att återerövra den positionen, eftersom Söderberg & Haak har de starka kort som krävs för att fungera som en seriös och pålitlig maskinleverantör – jag tänker på den rikstäckande servicen och supporten, säger han.

Under hösten är Stefan Åkerström fullt sysselsatt med att återknyta till gamla kontakter och att svara på anbud. I november kommer han också att vara delaktig i den demonstration av en av Bomags asfaltsfräsar, som ska äga rum i Skåne.

– Intresset för Bomag är stort och många av de tyngsta maskinbeställningarna för vägbyggnad sker under hösten, så det är fullt upp nu, säger Stefan Åkerström.

 

Visa alla nyheter