Ny kranserie från Trejon

Ny kranserie från Trejon

04 februari 2016

Trejon Multiforest lanserar en ny kranserie, S-line. En serie bestående av skogskranar anpassade för professionella användare som hanterar stora volymer och där maskinerna arbetar långa dagar.

Efter smygpremiären på Skogselmia ifjol var den stora premiären på maskinmässan Agritechnica i Hannover. Där visades vikkranen Trejon Multiforest V8300 med stort intresse från besökarna.

– På mässan var intresset stort både från slutanvändare och återförsäljare. Vi ser en stor framtid för den nya kranserien och har redan tagit emot de första beställningarna från bland annat Finland, säger Trejons exportchef Michael Saure.

Kranen som visades på mässan, V8300, har en räckvidd på 8,3 meter och en maximal lyftkapacitet på 1 190 kg vid fyra meter. Vidare har kranen dubbla utskjut på totalt 3 meter, välskyddade hydraulcylindrar samt slangar och är pulverlackerad för en snygg, slitstark finish.

Kranens pelare, bom och sticka är tillverkade i svenskt högkvalitetsstål. Alla förstärkningar på kranen är tillverkade av det högpresterande konstruktionsstålet SSAB Strenx och hela gripen tillverkas av Hardox högkvalitetsstål. Till kranserien presenteras även ett helt nytt, överdimensionerat helgjutet vridhus med fyra vridcylindrar.

– Vi kommer successivt att rulla ut övriga modeller inom S-line, både större och mindre kranar, avslutar Michael Saure.

© Tidningen INSIKT 2016.

Länk till Trejon

Visa alla nyheter