Ny Land Rover Defender testas i Afrika

Ny Land Rover Defender testas i Afrika

03 maj 2019

Snart ser en helt ny Land Rover Defender dagens ljus. Just nu testas modellen i Kenya, där den utsätts för otaliga utmaningar som leder till nya standarder för vad en Land Rover ska klara.

Den 30 maj är internationella World Land Rover-dagen. Samma datum 1948 var dagen då den första Land Rovern lanserades på Amsterdam Motorshow. Nu är det 2019 och 71 år har gått sedan Land Rover-äventyret tog sin början. Och ett nytt äventyr tar snart vid.

Den sedan länge obestridda, ikoniska Land Rover Defender, ska lanseras i en helt ny version. En modell som sätter nya standarder för dels hur komfortabel och dynamisk en Land Rover Defender kan vara, och dels för vilka slags prövningar man kan utsätta den för.

Just nu testas modellen i Kenya där den drar riktigt tung last, kör genom floder och forcerar den allra mest krävande terrängen. När nya Defender lanseras senare i år har den genomgått hela 45 000 individuella tester i några av världens mest extrema klimat. Från 50 graders värme i öknen till minus 40 grader på Antarktis och upp till 3000 meters höjd i amerikanska Klippiga bergen. Bilens dynamiska förmåga har också testats och godkänts på den berömda racerbanan Nürburing i Tyskland.

”Förutom laboratorietester har vi kört över 1,2 miljoner kilometer i nya Land Rover Defender genom all slags terräng och i extrema klimat, för att vara säkra på att det är den tuffaste och mest kapabla Land Rover vi någonsin producerat.”, säger Nick Rogers, VD för Group Engineering hos Jaguar Land Rover.

Nya Defender är designad och utvecklad i fabriken i engelska Gaydon – hjärtat av Land Rovers design-, utvecklings- och testanläggningar. Produktionen av Land Rover Defender sker i den nya fabriken i Nitra i Slovakien där också Land Rover Discovery tillverkas.

Visa alla nyheter