Nya Ranger DXi-serien – ta en större bit av kakan

Nya Ranger DXi-serien – ta en större bit av kakan

11 oktober 2017

Den nya Ranger DXi-serien tänjer gränserna med flera nya egenskaper som förbättrar borrningsprocessen: 55 kvadratmeter täckområde, en ny kraftfull borrmaskin, Sandviks intelligenta maskinegenskaper och hög bränsleeffektivitet. Det gör detta borraggregat till det mest kraftfulla och effektiva för topphammarborrning i sin klass. Det representerar en helt ny generation i produktfamiljen Ranger.

Sandvik Mining and Rock Technology har utvecklat utrustning och tjänster för bergborrning i mer än
50 år. Ranger DX-serien topphammaraggregat, med deras roterande överbyggnad med en struktur där motvikten alltid befinner sig på motsatt sida av bommen, har utmärkt stabilitet och täckområde vid borrning. Dessa egenskaper hjälper till att få jobbet gjort på ett effektivt sätt även i de mest krävande förhållanden.

Ta en större bit av kakan – nöj dig inte med en liten bit
Alla borraggregat i Ranger DXi-serien har roterande överbyggnad. Nya Ranger DX900i med 290-graders räckvidd klarar ett täckområde på 55 kvadratmeter. Det sparar arbetstid och minimerar behovet av att ompositionera maskinen. Trots borraggregatets förmåga att rotera bibehåller det stabiliteten tack vare strukturen med en motvikt. Ranger DXi borraggregat är mycket mobila, tack vare låg tyngdpunkt och att de är enkla att förflytta.

Nya innovationer leder vägen
Högre produktivitet garanteras med egenskaper som:

- 290-graders roterande överbyggnad
- ny borrmaskinsfamilj med 21-27 kW slagkraft
- Sandvik GT60 borrverktyg ger högre produktivitet med rakare 92-127 millimeters hål
- iTorque kontrollsystem som klarar svårt berg

Njut av tystnaden i iCab-hytten
I utvecklingen av den nya iCab-hytten har fokus legat på ergonomi för operatören och låg ljudnivå. Ett nytt användargränssnitt har utvecklats med stöd av feedback från kunder. Reaktionerna har varit positiva vad gäller ergonomi, lättanvända joysticks och kontrollpaneler. Det finns plats för en instruktör bakom operatörsstolen. Tack vare ett långt och framgångsrikt samarbete med VTT, Finnish Technical Research Center, har Sandvik klarat att sänka ljudnivån mer än någonsin tidigare för denna typ av borraggregat.

 

För mer information kontakta:
Marianne Johansson, Marknadskommunikation
Sandvik Mining and Rock Technology Sverige & Danmark,
+46 70 670 92 31, marianne.g.johansson@sandvik.com

 

Visa alla nyheter