Nya Rototilt R9 – världens största tiltrotator

Nya Rototilt R9 – världens största tiltrotator

03 maj 2018

Nya tiltrotatorn Rototilt R9 öppnar en helt ny värld för grävmaskiner mellan 30-40 ton. Rototilt R9 är en gigant som förvandlar riktigt stora grävmaskiner till flexibela och urstarka redskapsbärare. Perfekt för uppdrag där det krävs muskler och kapacitet utöver det vanliga.

– Det här är en tiltrotator med oöverträffad kapacitet som härmed gör riktigt stora grävmaskiner effektivare, säger produktchef Sven-Roger Ekström.

Rototilt R9 har en unik kombination av styrka med smartness. Den robusta tiltrotatorn klarar ett imponerande brytmoment på 500 kNm, har en helt nyutvecklad hydraulik som klarar stora flöden och en kraftig snäckväxel med dubbla hydraulmotorer för att klara stora påfrestningar och ge maximalt vridmoment.

Men Rototilt R9 är inte bara ett kraftpaket med Heavyduty-kvalitet som tål tuffa tag. Rototilt R9 ger också möjlighet att använda det intelligenta styrsystemet ICS som ger många smarta funktioner och SecureLock™, ett säkerhetslås som säkerställer att redskapet alltid är korrekt kopplat. Rototilt R9 har också centralsmörjningen ILS, Innovative Lubrication System.

– Vi tror att tiden är mycket mogen att börja använda tiltrotatorer på större grävmaskiner än som varit vanligt tidigare. Självklart kombinerat med vårt välbeprövade styrsystem ICS och säkerhetslösningen SecureLock, avslutar Sven-Roger Ekström.

 

För mer info:

Visa alla nyheter