Nya versionen av Europas mest sålda pickup Ford Ranger visas upp – mer kraftfull och smartare än någonsin

Ford Ranger – Europas mest sålda pickup – kommer finnas tillgänglig för beställning i Sverige under februari.  

Nya versionen av Europas mest sålda pickup Ford Ranger visas upp – mer kraftfull och smartare än någonsin

24 januari 2019

Nya Ford Ranger visas nu upp för den europeiska marknaden, mer intelligent än någonsin. Modellen som är Europas mest sålda pickup har bland annat försetts med lägre bränsleförbrukning och avancerade förarassistans-teknologier. Bilen kommer finnas tillgänglig för beställning i Sverige under februari.

I dagarna presenterade Ford sin nya Ranger, en pickup som levererar mer kraft, effektivare bränsleförbrukning och fler förfinade förarassistansteknologier än någon tidigare version av modellen. Pickupen introducerar bland annat Fords sofistikerade tvåliters EcoBlue-dieselmotor med selektiv katalytisk reduktion (SCR) som hjälper till att reducera kväveoxider, tillsammans med bilens 10-växlade automatlåda. Motorn genererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Modellen som är Europas mest sålda pickup kommer finnas tillgänglig för beställning i Sverige under februari.

– Nya Ford Ranger förser kunder med en svårslagen kombination av kraft, bränsleeffektivitet och smarta förarassistansteknologier. Bilen har försetts med vår förfinade tvåliters EcoBlue-motor, och i en värld där uppkoppling blir allt viktigare kan vårt modem FordPass Connect ge kunder nya möjligheter i samband med såväl jobb som nöje, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

En smartare och säkrare körupplevelse
Modemet FordPass Connect on-board gör nya Ford Ranger till en mobil Wi-Fi-surfpunkt, med möjlighet att koppla upp tio enheter samtidigt. Modellen erbjuder också Ford SYNC 3, Fords kommunikations- och underhållningssytem, som manövreras med hjälp av röststyrning eller den integrerade 8-tums skärmen.

Nya Ford Ranger bjuder också på en rad avancerade förarassistansteknologier, bland annat aktiv inbromsning med fotgängaravkänning och en intelligent hastighetsbegränsare, som ser till att förare och passagerare får bekvämare och säkrare bilresor.

Kraftfull och modern design
Nya Ford Ranger sticker ut ur mängden på vägarna med sitt kraftfulla och moderna utseende. Modellen har försetts med en nydesignad grill och stötfångare. Den bekväma interiören finns nu att välja i "Ebony Black", och exteriörfärgen "Saber Orange" sticker ut med sin effektfulla nyans – i kontrast till den mörka, trapetsformade grillen med titaniumytskikt. Samma titaniumyta återfinns bland annat på backspeglar, dörrhandtag och takräcken, som tillsammans bidrar till modellens sportiga utseende.

– Nya Ford Ranger är redo att möta den moderna världens krav – det är en tuff bil som är tillverkad för att klara av en aktiv livsstil med allt vad det innebär, från gropiga vägar till fritidshuset till transport av vindsurfbrädor, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Kan beställas i februari
I Sverige öppnas orderböckerna för bilen i februari, då även priset kommer fastställas. Produktionen startar i mars och första leverans för Sverige sker i juni-juli.

För mer info:

Se film om nyheten här:

Visa alla nyheter