PC80MR-5 med utmärkt design och komfort med överlägsen säkerhet

PC80MR-5 med utmärkt design och komfort med överlägsen säkerhet

07 juni 2018

Med en maskinvikt på mellan 8 000-8 240 kg, en integrerad motvikt och en snäv svängradie, är maskinen mycket kompakt, vilket innebär att maskinen är idealisk för arbete på mycket trånga arbetsplatser där utrymmet är begränsat.

Komatsu PC80MR-5 är fullpackad med nya och förbättrade funktioner och liksom tidigare maskiner, konstruerad med kunden i åtanke. Den drivs av en Komatsu 4D98E-55FB Steg IIIB motor med DPF partikelfilter och en effekt på 46,2 kW (62 hk). Denna motor ger samma prestanda som tidigare modell, men reducerar bränsleförbrukningen med upp till 10%.

”PC80MR-5 är konstruerad för ökad mångsidighet, komfort och låga driftskostnader” säger Thord Wreter, varumärkesansvarig Komatsu, hos Söderberg & Haak. ”Den är den perfekta maskinen för arbetsplatser med begränsade utrymmen, för parkanläggning samt vid kabel- och rörarbeten inom känsliga miljöer”.

Den senaste KOMTRAXTM telematics ger full kontroll över din maskin, support på högsta nivå och skyddar maskinen mot felaktig och otillåten användning, samt garanterar maximal effektivitet under driftstiden.

Optimal prestanda
Komatsus pålitliga och robusta konstruktionslösningar ger maskinen ytterligare fördelar. Som standard finns automatisk varvtalsreducering och automatisk tomgångsavstängning som sänker bränsleförbrukningen, minskar utsläppen och minskar motorslitaget. Detta ger fördelar som lägre drifts- och underhållskostnader och ett högre andrahandsvärde. Proportionalstyrd extrahydraulik ökar maskinens produktivitet och mångsidighet vid arbete med olika redskap.

Den nyutvecklade elektrohydrauliska regleringen optimerar maskinens prestanda och sänker bränsleförbrukningen, oavsett arbete. Föraren kan enkelt välja mellan sex olika driftslägen, en funktion som oftast bara återfinns på större grävmaskiner, för anpassning till optimal maskinprestanda beroende på det arbete som skall utföras.

Förstklassig förarkomfort
Hytten gjordes om från grunden, för att få bättre funktionalitet och ett modernare utseende. In- och ursteg förbättrades med en ny dörrupphängning. En högupplöst 3,5” monitor, med flera funktioner, ger föraren drift- och serviceinformation. A/C är numera standardutrustning och ett gasreglage av vridtyp höjer förarkomforten ytterligare.

Säkerheten först
Neutrallägesavkänningssystemet är en marknadsledande säkerhetsfunktion som förhindrar oavsiktlig manövrering. Dessutom finns nödstopp för motoravstängning och varning om man inte använder säkerhetsbältet. Maskinen är försedd med praktiska fästpunkter för spännband, vilket underlättar transportkörning på trailer eller lastbilsflak.

Nya egenskaper och fördelar för PC80MR-5:
•Ny hytt och inredning för ökad förarkomfort.
•Nyutvecklade elektrohydrauliska reglering (samma som på större maskiner) ger optimal prestanda och lägre bränsleförbrukning, oavsett arbete.
•Välj mellan olika driftslägen, en funktion som normalt bara finns på större maskiner.
•Schaktblad med ny design, förbättrad form, höjd och längd. Starkare blad kräver mindre underhåll och därmed mindre stilleståndstid.
•Automatisk varvtalssänkning och tomgångångsavstängning som standard. Sparar bränsle, reducerar utsläppen och minskar motorslitaget. Detta ger fördelar som lägre drifts- och underhållskostnader och ett högre andrahandsvärde.
•Serviceinformation visas i monitorn.
•Ny upphängning av hyttdörr. Ger enklare in- och ursteg samt förbättrar förarkomforten.
•Pålitlig och robust konstruktion för minimal stilleståndstid.
•Neutrallägesavkänningssystem, marknadsledande säkerhet.
•Nödstopp för motoravstängning, för ökad säkerhet.
•Säkerhetsbältesvarning för ökad säkerhet.
•Fästpunkter på maskinen för spännband, underlättar vid transport.
•KOMTRAX Telematics som standard, 3G kommunikation med integrerade komponenter och tilläggsfunktioner för maskinparkshantering.

För mer info:

Visa alla nyheter