Produktiva hybridlösningar på Fredheim Maskins höstturné

Produktiva hybridlösningar på Fredheim Maskins höstturné

14 augusti 2019

Fredheim Maskin tar med sig krossverk, sorteringsverk och stackläggare på en intensiv turné till höstens branschmässor. Först ut är Täktens dag i Karlstad den 17 augusti och därefter branschmässan Load Up North på Nolia i Umeå den 29–30 augusti. Sedan följer Entreprenad Live på Knutstorp Ring i mitten av september, följt av Oktoberdagar hos Fredheims i norska Spydeberg.

Det är gott om nyheter i Fredheim Maskins utbud av kross- och sorteringsutrustning från Keestrack och Telestack. Modellprogrammet är i alla bemärkelser starkare än någonsin.

– Dessutom har vi maskiner för omgående leverans, så höstens mässor ligger perfekt i tiden, kommenterar Erik Olausson på Fredheim Maskin.

På Load Up North visar Fredheim Maskin en mix av både krossar och sorteringsverk. Bland nyheterna märks Keestracks nya käftkross B7e. Krossen drivs antingen av det av avtagbara motorpaketet eller direkt från nätet. Motorpaketets generator får kraften av en 13-liters dieselmotor från Volvo Penta. Krossenheten är den omtyckta och välbeprövade CJ412, också känd som 1208. Larvburna B7e är perfekt för bergtäkter. Den passar även i entreprenader med behov av hög och pålitlig prestanda.

I Fredheims monter på Load Up North får B7e sällskap av en grovsorterare i matchande storlek: Keestrack K7e. Erik Olausson är förstås glad över Sverigepremiären för K7e, som är marknadens kraftigaste grovsorterare.

– Jämfört med sin föregångare är K7e uppdaterad i alla delar. Den har ökad siktvinkel, mer Hardox i slitzoner, övervakning med PLC, kraftfulla breda band och så förstås hybriddrift.

Mångsidiga sorteringsverket K4 är också med, likaså två stackläggare: Keestrack S5 och Telestack LF520 REV. Båda stackläggarna är larvburna, erbjuder stor flexibilitet och har kapacitet för upp till 500 ton per timme. Telestack LF520 REV är även försedd med svängkrans, vilket ger nya möjligheter att snabbt och enkelt skapa platseffektiva upplag.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för det som Keestrack och Telestack erbjuder i fråga om produktivitet, driftsäkerhet, ekonomi och miljö, så vi ser fram emot höstens alla möten med krossentreprenörer, tillägger Erik Olausson.

Fredheims Maskins mässmedverkan hösten 2019: 17 augusti. Täktens dag, Karlstad 29-31 augusti. Load Up North, monter 1000, Umeå. 12-14 september. Entreprenad LIVE, monter 810, Knutstorp Ring. 17-19 Oktoberdagar. Fredheim Maskin, Spydeberg, Norge.

Visa alla nyheter