Revolutionerande stackläggare kombinerar svängkrans och larver

Först brittiska Hillhead och snart i Göteborg: Telestack TC621REV Revolution har Norden-premiär på Entreprenad Live den 6–8 september.

Revolutionerande stackläggare kombinerar svängkrans och larver

16 augusti 2018

Det finns goda skäl till att den nya 21-meters stackläggaren från Telestack har tillägget Revolution i modellbeteckningen. Utrustad med både svängkrans och larver flyttas Telestack TC621REV Revolution snabbt till rätt position. Därmed har det har blivit enklare än någonsin att skapa lagringseffektiva solfjäderformade upplag. Med Telestack TC621REV Revolution har tillverkaren anammat en idé från generalagenten Fredheim Maskin, nämligen att förse en larvburen stackläggare med en svängkrans.

– Nu räcker det med några tryck på fjärrkontrollen för att hamna rätt i både placering och vinkel, berättar Erik Olausson på Fredheim Maskin AS.
Rörelsefriheten maximeras av att stackläggaren enkelt kan flyttas fram och tillbaka, parallellt, krabbstyrt eller i form av solfjäder.
– Tidsvinsten är påtaglig. Då en ny stack ska påbörjas är förflyttningen gjord på ett par minuter. Det gör att produktionen snabbt är igång igen.
Världspremiären för den revolutionerande stackläggaren var på brittiska mässan Hillhead i Storbritannien i slutet av juni. Nu är har nedräkningen startat till Norden-premiären, som sker på Entreprenad Live i Göteborg den 6–8 september.
– Stackläggaren möttes av ett stort intresse på Hillhead och vi vet att branschens representanter är nyfikna på att se konceptet på nordisk mark. Med tanke på täktbranschens höga krav inom produktivitet och logistik svarar stackläggaren mycket väl mot önskemålen, tillägger Erik Olausson.
Stackläggarens 21 meter ger en högsta upplagshöjd på 11 meter. Transportbandet är 1,05 meter brett. Fraktionerna kan vara från nollmaterial och upp till 250 millimeter. I transportläge har stackläggaren en längd på 12,08 meter och en bredd på 3 meter. Transporthöjden är 3,34 meter. Totalvikten är 14,33 ton.
Kapaciteten uppgår, beroende på material och andra förutsättningar, till 600 ton per timme. Upplagskapaciteten stiger kraftigt då stackarna placeras solfjäderformat. Endast en stack ger möjlighet till cirka 2 150 ton. Med en solfjäderlik fördelning på 90 grader ökar upplagskapaciteten till cirka 8 000 ton, för att bli hela 18 000 ton vid spridning på hela 270 grader.
Telestack TC621REV Revolution levereras med dieselhydraulisk eller elektrisk drift, alternativt hybriddrift. Den finns leveransklar, till både försäljning och uthyrning, hos Fredheim Maskin AS.

För mer info:

Visa alla nyheter