Rototilt lanserar Fully Synthetic Gear Oil – en helt ny typ av olja för att maximera livslängd och totalekonomi

Rototilt lanserar Fully Synthetic Gear Oil – en helt ny typ av olja för att maximera livslängd och totalekonomi

18 oktober 2018

Rototilt har utvecklat en helt ny och förbättrad typ av helsyntetisk olja för att maximera tiltrotatorernas livslängd. Oljan har flertalet egenskaper som gör detta möjligt. Den nya oljan infördes i Rototilts produktion september 2018.

- Att gå från den tidigare mineraloljan till den nya helsyntetiska oljan är ett stort steg och vi ser många tydliga fördelar med bytet. Till exempel så klarar den syntetiska oljan 50% högre temperaturer med bibehållen funktion jämfört medmineraloljan, berättar Anders Mitterer, Eftermarknadschef hos Rototilt Group AB.

Rototilts tiltrotatorer är de enda på marknaden med oljefyllda rotorhus. Anledningen till detta är att olja ger klart bästa smörjegenskaper jämfört med fett. Rototilts Fully Synthetic Gear Oil är optimerad för rotorkroppens snäckväxel och en helt unik produkt på marknaden. Tester som gjorts i samband med framtagningen visar på en överlägsen materialkvalitet; bland annat klarar den ett extremt brett temperaturspann (-52° C i lägsta flyt) samt har en mycket låg kopparkorrosion som ökar livslängden på snäckväxeln.

- Att vi har olja i våra tiltrotatorer är ingen slump. Olja leder bort värme bättre än fett och bättre avledning leder till mindre slitage. Dessutom är service och dagligt underhåll betydligt enklare med olja. Med vår nya olja förlängs serviceintervallen, 500 h första service och därefter 1000 h. Rototilts helsyntetolja bidrar till energibesparingar över nästan hela cykeln, berättar Mitterer.

Syntetoljan, som är fri från polymerer, håller högre kvalitet och har längre hållbarhet än mineraloljan på grund av lägre flyktighet.

Övriga fördelar med Rototilts Fully Synthetic Gear Oil:

•Speciellt framtagen för Rototilt® snäckväxel.
•Bättre smörjegenskaper än mineraloljor.
•Brett temperaturspann.
•God kompabilitet med andra mineraloljor.
•Leder värme bättre än fett.
•Låg mekanisk friktion.
•Lätt att avlägsna partiklar genom oljebyte.
•Lång livslängd ger en god totalekonomi.

Samtliga Rototilts tiltrotatorer levereras fyllda med Fully Synthetic Gear Oil. Oljan kommer att finnas till försäljning exklusivt hos Rototilts återförsäljare.

 

Visa alla nyheter