Rototilt lanserar ny tiltrotator

Rototilt lanserar ny tiltrotator

02 mars 2016

Vindelnföretaget Rototilt lanserar nu rototilt R5 som är avsedd för maskiner i segmentet upp till 19 ton. – Rototilt R5 riktar sig till ett växande maskinsegment då det är viktigt att matcha rätt egenskaper och rätt storlek till respektive maskin, säger Per Väppling, marknadschef på Rototilt Group.

– Enklare service och längre livslängd är resultatet tack vare integrerad medbringare, förbättrad centralsmörjning (ILS) och ny typ av hydraulisk koppling. Rotorkroppen består av en helt ny och förbättrad gjutning, skriver Rototilt i ett pressmeddelande.

- Vi har tagit det allra bästa från Rototilt R-konceptet och lagt till några smarta lösningar som både förbättrar egenskaperna och ger en bättre totalekonomi, säger Niklas Bjuhr Teknisk chef hos Rototilt Group.

Den nya tiltrotatorn kan utrustas med styrsystemet ICS, säkerhetslåset SecureLock och integreras till maskinens grävsystem med Rototilt Positioning Solution (RPS). Nu finns RPS tillgängligt till de vanligast förekommande och etablerade maskinstyrningssystemen på marknaden.

Rototilt lanserar samtidigt ännu en nyhet. Som första tiltrotatortillverkare i världen erbjuder man enkelverkande tiltcylindrar med lasthållning till Rototilt R4, R5, R6 och R8. Det ger fördelar när utrymmet är extra begränsat samtidigt som extra hög säkerhet är viktigt. Lasthållning är ett krav vid användning av pallgafflar enligt gällande säkerhetsföreskrifter.

Rototilt R5 lanseras och har säljstart på Bauma 2016 i München.

© Tidningen INSIKT 2016.

 

Visa alla nyheter