Rototilt ökar utvecklingstakten – presenterar fyra uppdaterade tiltrotatorer

Rototilt ökar utvecklingstakten – presenterar fyra uppdaterade tiltrotatorer

04 juni 2019

Nu släpper Rototilt fyra uppdaterade tiltrotatormodeller – R4, R5, R6 och R8. De är utrustade med en ny innovativ teknik för ännu längre livslängd, smidigare gång och med ny rotationssensor för en mer exakt positionering. – Vi jobbar ständigt med förbättringar och väntar inte till en ny tiltrotatormodell innan vi gör nya fördelar tillgängliga på marknaden, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

De världsunika tekniska lösningarna som Rototilt introducerade med sin R-serie har fått ett varmt mottagande med tusentals tiltrotatorer sålda världen över. Men utvecklingsarbetet fortsätter och intensifieras och idag presenterar man en rad nya fördelar för serien:

Ny snäckväxel

De nya versionerna av R5, R6 och R8, har en ny snäckväxel med en förbättrad geometri och snävare tillverkningstoleranser för hjul och skruv vilket ger en mjukare gång med mindre friktion. Den nya snäckväxeln är även utrustad med en ny snäckskruv med inbyggda smörjkanaler som förbättrar och ytterligare ökar livslängden på tiltrotatorerna. Modellerna är dessutom utrustade med en ny högtryckstätning.

Uppdaterat styrsystem och ny gavelsensor

De nya modellerna av R4, R5, R6 och R8, kommer också med en ny gavelsensor som ger förbättrad positionering genom befintlig RPS-funktion. Sensorn i hydraulmotorn ersätts därmed av en rotationssensor i gaveln. Den nya sensorn läser absoluttal med mer exakt precision. Därtill kommer den med en ny mjukvara för det intelligenta styrsystemet Innovative Control System (ICS) som har en rad smarta funktioner. Med den medföljande displayen har föraren även enklare justeringsmöjligheter och bättre överblick av tiltrotatorsystemet.

Även till de nya modellerna finns det patentsökta säkerhetslåset SecureLock som tillval, med konstant övervakning som ser till så att redskapet alltid är säkert kopplat. Allt detta, tillsammans med ett omfattande erbjudande av redskap, gör att Rototilt understryker sitt orubbliga engagemang för att förbättra vardagen för maskinförarna genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare som ökar såväl effektivitet som säkerhet.

Tillgängliga på alla marknader

Produktionsstart för de uppdaterade modellerna var månadsskiftet april/maj, och nu finns alla fyra modeller att beställa på Rototilts marknader världen över.

Visa alla nyheter