Rototilt vinnare av Teknikpriset vid Umeågalan 2017

Hampus Jonsson, Caroline Jonsson, Anders Jonsson och Peter Strömberg, Rototilt.

Rototilt vinnare av Teknikpriset vid Umeågalan 2017

13 november 2017

Rototilt fick motta Teknikpriset vid årets Umeågala. - Det var en stor överraskning att vinna. Och jättepositivt för oss, säger Rototilts VD Anders Jonsson.

Teknikpriset delades ut vid årets Umeågala. Rototilt var nominerade tillsammans med Vännäs Verkstad och Algoryx, där Rototilt fick motta det ärofyllda priset med motiveringen:
"En engagerad och driven entreprenör som med glöd har drivit företaget framåt mot en stark tillväxt de senaste åren. I en mogen bransch har de lyckats vidareutveckla och industrialisera en produkt för världsmarknaden och blivit ett starkt regionalt teknikföretag att räkna med.”

- Jag drivs av ett entreprenörskap, men för att förverkliga drömmarna behövs duktiga medarbetare som tar sitt ansvar och utvecklar vår verksamhet vilket vi på Rototilt har. Vi bygger ett företag i ett högt tempo. Man måste vara lyhörd, ibland backa och ta nya beslut men det handlar mycket om att våga växa och våga satsa. Vi vill vara ett företag i tillväxt, säger Anders Jonsson.

Rototilt tillverkar tiltrotatorer, styrsystem, maskinfästen och redskap till grävmaskiner. Just tiltrotatorn har revolutionerat hela entreprenadbranschen. På hemmamarknaden (norden) är det en självklarhet men man börjar se allt större användning i Europa och Nordamerika även om marknadspenetrationen fortfarande är mycket låg.

- Vi planerar för en fördubblad omsättning men hur lång tid vi kommer att behöva för att lyckas med det är givetvis svårt säga, siktet är dock klart, säger Anders Jonsson om företagets fortsatta satsning.

Rototilt har idag 150 medarbetare på plats i Vindeln med huvudfokus på produktutveckling och tillverkning. Sedan ett antal år har man även byggt ett nätverk av egna dotterbolag och återförsäljare runtom i världen.

- Vår framtid handlar mycket om kompetensfrågor. Att hitta rätt medarbetare med rätt kompetens vilket kan vara en utmaning om man som oss befinner sig utanför en större stad. Men vi tror på Vindeln och det är här vi har vårt dna, säger Anders Jonsson.

För mer information, kontakta:

Anders Jonsson, VD Rototilt
Tel: +46 933 233 50
E-mail: anders.jonsson@rototilt.com

Visa alla nyheter