Skogsmaskindagarna i Karlskoga

Skogsmaskindagarna i Karlskoga

25 april 2016

Förväntningarna på Sveriges största skogsmässa 2016 är höga. Såväl från utställare som från skogsintresserade runt om i hela landet. SkogsMaskindagarna i Karlskoga den 3-4 juni har lockat 185 utställare och uppemot 10 000 besökare förväntas komma.

När mindre än två veckor kvar till årets mässa är hela 185 företag klara som utställare. Premiärårets utställarsiffra är därför redan passerad med marginal. Och ytterligare utställare är på gång. Unikt för SkogsMaskindagarna är den stora bredden med utställare inom såväl skogsbruk som skogstransport.

Dessutom genomförs mässan inte som brukligt ute i skogen, utan på Karlskoga flygplats. Något som enligt arrangören Looping Event AB ger ett osedvanligt smidigt och lättöverskådligt mässområde.

–Idén med att samla både skogsbruk och transport slog väl ut premiären 2014. I år är mässan dessutom ännu starkare med flera nya tunga namn bland utställarna inom båda segmenten. Det säger projektledaren Sten Lilja på Looping Event som arrangerar Skogsmaskindagarna.

Någonstans mellan sju- och tiotusen besökare beräknas komma under de två dagarna. Premiärårets småstrul med bilköer in till mässan ska vara löst och allt utlovas flyta på bra.

En nyhet är den tillfälliga husbils- och husvagnscampingen som upprättas i direkt anslutning till mässan. – Det är allt fler som har husbil. Därför erbjuder vi i år även en liten camping med tillgång till såväl el, vatten som toaletter, säger Sten Lilja.

Länk till Skogsmaskindagarna

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter